Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Kultúra

Divadlo Pôtoň ponúka umelcom letné rezidenčné pobyty

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Termín pre podávanie prihlášok je 30. mája 2024. Prvý rezidenčný program má názov Inkubátor.

Bátovce 27. mája (TASR) - Divadlo Pôtoň v Bátovciach pripravilo pre umelcov a umelecké tímy mimoriadnu otvorenú výzvu pre letné rezidenčné pobyty. Ako informovalo, termín pre podávanie prihlášok je 30. mája 2024.

Prvý rezidenčný program má názov Inkubátor. "Určený je umelcom a umeleckým tímom nachádzajúcim sa v prípravnej fáze umeleckých projektov. Dramaturgická rada vyberie dva projekty, ktoré budú mať zabezpečené ubytovanie a pracovný priestor vrátane požadovanej techniky," informovalo divadlo.

Umelcom, ktorí sa nachádzajú vo finálnej fáze projektov, je určený program Akcelerátor. Dramaturgická rada vyberie jeden projekt, ktorý bude mať zabezpečené ubytovanie a pracovný priestor vrátane techniky. Získa tiež honorár za umelecký výkon, produkčný a PR servis.

Tretím rezidenčným programom je Literárny inkubátor. "Je určený slovenským spisovateľom a spisovateľkám všetkých literárnych druhov a žánrov, ktorí sa nachádzajú v prípravnej fáze umeleckých projektov. Dramaturgická rada vyberie dva projekty. Autori a autorky budú mať zabezpečené ubytovanie v priestoroch divadla a pracovný priestor," doplnili organizátori.