Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Divadlo Thália Színház otvorilo dvere návštevníkom

Deň otvorených dverí a Deň detí v Divadle Thália Színház v Košiciach 31. mája 2015. Na snímke na pódiu v kostýme herečka Lilla Dégner. Foto: TASR - Milan Kapusta

Na dvore divadla sa predstavovali remeselníci a deti si niektoré z remesiel mohli aj vyskúšať.

Košice 31. mája (TASR) – Divadlo Thália Színház v Košiciach otvorilo dnes dvere dokorán návštevníkom, ktorých zaujímala nielen divadelná scéna, ale i jej zákulisie. Počas Dňa otvorených dverí predstavilo vedenie divadla aj plány do novej sezóny, ktorá by mala byť klasická. Plánuje uviesť hry W. Shakespeara či J. B. Moliéra, na svoje si prídu aj deti, pretože divadlo chystá tri rozprávky.

V divadle i v jeho okolí sa dnes podľa jeho riaditeľa Józsefa Czajlika pohybovali najmä deti s rodičmi a medzi vyhľadávané priestory patrili i šatne hercov. Technicky orientovaní návštevníci si prezreli aj priestory osvetľovačov a zvukárov.

Na dvore divadla sa predstavovali remeselníci a deti si niektoré z remesiel mohli aj vyskúšať. Nechýbala trampolína, dobrá hudba, pult s jedlami z rôznych končín Slovenska a Maďarska. Návštevníci sa mohli prezliekať do kostýmov, nechať sa nalíčiť či zamaskovať. Na pamiatku si potom odniesli aj fotografie.