Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Divadlo Thália uvedie silvestrovskú komédiu Neznášam ťa!

Na snímke zľava dramaturg divadla Thália Színház Miklós Forgács, herečka Katarína Latóczky a režisér Peter Dudás počas tlačovej konferencie k premiére veselohry Neznášam ťa! v Košiciach 17. januára 2022. Foto: TASR - František Iván

Réžiu má na starosti Péter Dudás, podľa ktorého asi každý zažil podobnú situáciu, aká vznikne v inscenácii, pričom do nej vložil aj vlastné zážitky.

Košice 17. januára (TASR) – Košické maďarské Divadla Thália Szinház uvedenie komédiu súčasného slovenského autora Michala Tomasyho s názvom Neznášam ťa! V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu premiéru uvedú pre divákov na tretí pokus, a to vo štvrtok (20. 1.) o 19.00 h.

"Je to silvestrovská komédia pre osem hercov. Dej sa odohráva na Silvestra v paneláku. Zídu sa tam rôzne typy ľudí, atmosféra je stále uvoľnenejšia, vtipnejšia a čím ďalej tým sa vynárajú bizarnejšie situácie. Divákov chceme zabaviť, ponúknuť im niečo bezproblémové, vtipné," povedal pre TASR prekladateľ komédie a dramaturg predstavenia Miklós Forgács.



Réžiu má na starosti Péter Dudás, podľa ktorého asi každý zažil podobnú situáciu, aká vznikne v inscenácii, pričom do nej vložil aj vlastné zážitky. "Tento príbeh sadne na bežnú košickú maďarskú spoločnosť. Na silvestrovskej párty sa chce každý zabávať, chce sa dobre cítiť a chce byť vtipný. A práve preto, aby sme mohli preniesť túto atmosféru, podľa mňa ani nie je treba pointovať, ale vierohodne zahrať skutočné, ozajstné a pravdivé životné situácie. Ak sa nám to podarí, pointa je na svete," uviedol.

Na snímke režisér divadla Thália Színház Peter Dudás počas tlačovej konferencie k premiére veselohry Neznášam ťa! v Košiciach 17. januára 2022.
Foto: TASR - František Iván


Dudás sa mal pôvodne ujať režisérskej taktovky rodinného muzikálu na námet románu Marka Twaina - Dobrodružstvá Toma Sawyera. Pre pandémiu a množstvo detských i hosťujúcich hercov zvolili ako náhradu uvedenú hru. V maďarskom jazyku bude uvedená ako pôvodná divadelná hra.

V inscenácii sa predstavia Márkó Rubóczki, Lilla Dégner, Lívia Varga, Erik Ollé, Anikó Varga, Peter Nádasdi, Katalin Latócky a Michal Soltész.