Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Divadlo J. G. Tajovského otvorí Noc divadiel Gogoľovou komédiou

Na archívnej snímke Divadlo J. G. Tajovského vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Týmto predstavením otvorilo na jeseň DJGT aj svoju 73. divadelnú sezónu, na dosky zvolenského divadla prišlo prvýkrát.

Zvolen 15. novembra (TASR) – Zvolenské Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) otvorí víkendové podujatie Noc divadiel Gogoľovou satirickou komédiou Revízor. TASR o tom informovala vedúca obchodno-marketingového oddelenia DJGT Gabriela Valentínyová.

Ako dodala, predstavenie v sále DJGT sa začne v sobotu (20. 11.) o 19.00 h. Týmto predstavením otvorilo na jeseň DJGT aj svoju 73. divadelnú sezónu, na dosky zvolenského divadla prišlo prvýkrát. „Spúšťačom bravúrnej špirály humorných situácií je náhodne odhalená kontrola štátneho revízora v dovtedy pokojnom provinčnom mestečku. Následná zámena postáv spôsobuje čoraz väčšie zemetrasenie v radoch vystrašených lokálnych úradníkov,“ poznamenala dramaturgička divadla Uršuľa Turčanová a doplnila, že Revízor v úprave a réžii umeleckého šéfa DJGT Petra Palika je pre priaznivcov ruskej klasiky a tiež pre divákov, ktorí majú radi spoločenskú satiru.

Ďalším programom bude diskusia, zvolenský divadelný herec Richard Sanitra sa bude rozprávať s kolegami a protagonistami inscenácie Danielom Výrostkom a Michalom Ďurišom. Hudobným hosťom bude divadelník a pesničkár Tomáš Pohorelec z Medzibrodu. Bodkou za programom budú sviečky na javisku divadla. Prostredníctvom živého streamu sa tak DJGT spojí svetlom sviec s divákmi a ďalšími divadlami na Slovensku i v Európe.

Zvolenské divadlo pripomína, že celý program bude pre aktuálnu epidemickú situáciu v režime kompletne zaočkovaní. Od pondelka 15. novembra je totiž okres Zvolen v treťom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá čiernej farbe.

Dvanásty ročník tradičného európskeho podujatia Noc divadiel bude vo všetkých zapojených divadlách v sobotu 20. novembra. Koordinátorom akcie je Divadelný ústav Bratislava a atribúty podujatia sú interakcia a prepájanie sa tvorivým spôsobom v netradičnom čase. Noc divadiel sa koná každý rok tretiu novembrovú sobotu. Všetky informácie môžu záujemcovia získať prostredníctvom webovej stránky www.djgt.sk. Zriaďovateľom DJGT je Banskobystrický samosprávny kraj.