Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Do 11.ročníka súťaže Slovak Press Photo sa možno prihlásiť od 10. júna

Archívne foto. Foto: TASR/AP

Prihlásené fotografie bude od 28. do 30. augusta hodnotiť medzinárodná porota. Zasadnutie poroty bude vysielané aj on-line na webe súťaže.

Bratislava 9. júna (TASR) - Do 11. ročníka súťaže Slovak Press Photo sa možno prihlásiť od 10. júna do 21. augusta. Autori novinárskych fotografií môžu súťažiť vo viacerých kategóriách. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislava Dagmar Schmucková.

"Keď sa nám v minulom 'covidovom' roku aj napriek slabšej podpore zo strany štátneho a súkromného sektora podarilo zorganizovať jubilejný 10. ročník projektu, verím, že tento ročník bude silnejší, a to aj svojím sprievodným programom, aj návštevnosťou," uviedla riaditeľka súťaže Jana Garvoldtová.

V aktuálnom ročníku má byť otvorených spolu deväť národných a medzinárodných súťažných kategórií: Aktualita, Reportáž, Portrét, Šport, Príroda a životné prostredie, Svet umenia a kultúry a tri medzinárodné kategórie - Mladí fotografi do 26 rokov a študenti, Dlhodobý dokument a Každodenný život. Osobitnou kategóriou je Grant Bratislavy.

Prihlásené fotografie bude od 28. do 30. augusta hodnotiť medzinárodná porota. Zasadnutie poroty bude vysielané aj on-line na webe súťaže.

Tento rok bude podľa slov hovorkyne pre priaznivcov fotografie s tematikou ochrany životného prostredia bezplatne prístupná výstava Arctic: New Frontier od dvojice fotografov Kadir van Lohuizen a Yuri Kozyrev, ktorá bude inštalovaná vo verejnom priestranstve na Vajanského nábreží v Bratislave od 30. augusta do 20. septembra. "Výstava sa venuje téme topenia ľadovcov vplyvom klimatickej zmeny na viacerých miestach zeme," priblížila hovorkyňa s tým, že jej súčasťou bude i workshop s jedným z autorov.