Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Do kín vstupuje česká komédia 3Bobule, Slovákov v nej zastúpil B. Deák

V snímke si zahral aj slovenský herec Branislav Deák. Foto: TASR Pavol Zachar

Komédia 3Bobule prenesie na plátna kín atmosféru leta v krajine okolo moravskej Pálavy, kde sa všetky tri snímky vinárskej série nakrúcali.

Bratislava 25. júna (TASR) - Do slovenských kín sa začínajú vracať diváci i filmové tituly. Vo štvrtok pribudne do programovej ponuky česká komédia 3Bobule, pokračovanie obľúbenej vinárskej ságy. V hlavných úlohách filmu, ktorý nakrútil režisér Martin Kopp, sa vracia zohratá trojica Tereza Ramba (predtým Voříšková), Kryštof Hádek a Lukáš Langmajer. Spoločnosť im robí aj slovenský herec Braňo Deák.

Honza a Klára, ktorých môžu diváci poznať z predchádzajúcich filmov série, sa stali majiteľmi vinárstva a rodičmi roztopašných dvojčiat. Každodenné starosti ich však navzájom odcudzili a v súčasnosti žijú oddelene. Blíži sa vinobranie, rozhodujúci čas vinárskeho roka, a Honza sa za dramatických okolností stretne so svojím dávnym "kumpánom" Jirkom. Ten sa s nadšením pozve na návštevu, aby pomohol so zberom úrody, hoci mu vôbec nerozumie. Celkom pritom zabudne spomenúť, že uteká pred dlhmi a že vlastne tak trocha uniesol svojho pubertálneho syna, ktorý z návštevy Moravy nie je vôbec nadšený. Aby všetkého nebolo málo, na scéne sa objaví a sériu komických omylov a nedorozumení doplní Slovák Miro, ktorý si robí zálusk na miestne vinohrady.

"Moja postava je na prvý pohľad sympatický mladík, ktorý prichádza do príbehu s úlohou pomôcť s distribúciou vína na Slovensko. Ukáže sa však, že je to veľký podvodník, a poriadne to ostatným postavám skomplikuje. Ja som v skutočnosti tiež sympatický mladík, ale nikdy neintrigujem," komentoval účinkovanie v snímke Deák. Dodal, že na nakrúcanie so zohratým tímom veľmi rád spomína. "Mám pocit, že ma medzi seba prijali veľmi rýchlo. Hneď v prvý deň som totiž na pľac priniesol pár fliaš prosecca, ale skôr ako úplatok za rýchle prijatie do partie to bol prípitok na narodenie mojej dcéry, ktorá bola v tom čase na svete 48 hodín," vysvetlil.

Komédia 3Bobule prenesie na plátna kín atmosféru leta v krajine okolo moravskej Pálavy, kde sa všetky tri snímky vinárskej série nakrúcali. Do kinodistribúcie ju prináša od 25. júna Continental film.