Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Do kín vstupuje česká komédia Želanie k narodeninám s Tomášom Klusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Réžie filmu o tom, ako sa rodinná oslava môže zvrtnúť na divokú jazdu, pri ktorej si nikto nemôže byť istý vôbec ničím, sa ujala slovenská tvorkyňa romantických komédií Marta Ferencová.

Bratislava 19. januára (TASR) – Nová česká komédia Želanie k narodeninám, v ktorej divákov na humornú nôtu naladia Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Veronika Khek Kubařová, Jaroslav Plesl, Matěj Hádek, Simona Babčáková, ale aj spevák Tomáš Klus, vstupuje vo štvrtok do slovenských kín.

Holubová si v nej zahrala mamičku, babičku, ale predovšetkým vládkyňu rodiny Líbu, ktorá sa chystá osláviť okrúhle narodeniny. Tie vždy trávi v rodinnom kruhu, ale o tom, koľké v poradí to práve sú, sa v rodine nahlas nehovorí. Syn Petr sa rozhodne, že prvýkrát po rokoch nebude oslavovať narodeniny s matkou. Predstiera chorobu a z rodinnej oslavy sa vyhovorí. Zdanlivo nevinná lož spustí lavínu nečakaných udalostí, veľká rodina sa namiesto pokojnej oslavy okrúhlych narodenín ocitne na ceste, kde jedna nepredvídateľná situácia predbieha druhú.



Réžie filmu o tom, ako sa rodinná oslava môže zvrtnúť na divokú jazdu, pri ktorej si nikto nemôže byť istý vôbec ničím, sa ujala slovenská tvorkyňa romantických komédií Marta Ferencová. Tá má na svojom konte snímky, ako Všetko alebo nič či V lete ti poviem, ako sa mám. V roku 2021 v predvianočnom čase bodovala v Česku aj na Slovensku s komédiou Želanie pre Ježiška. Práve s jej producentom Adamom Dvořákom znova spojili sily a napísali scenár k Želaniu k narodeninám.

"Snímka na úspešného predchodcu nijako nenadväzuje, sledujeme nový príbeh s novými postavami a spoločným menovateľom zostáva len želanie, ako naznačuje už názov. Tiež ich však spája fungujúci humor," dodáva distribučná spoločnosti Continental film.