Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Do kín vstupuje české Zatmenie s J. Jackuliakom v úlohe lovca

Na archívnej snímke Ján Jackuliak. Foto: TASR - Martin Baumann

Snímku Zatmenie režíroval Petr Kubík, ktorý je podpísaný pod akčnou rozprávkou Princezná zakliata v čase a jej pokračovaním, ale aj road movie s názvom Montenegro.

Bratislava 9. marca (TASR) - Konverzačný triler s nádychom cynickej komédie. Také označenie dostal od tvorcov nový český film Zatmenie, ktorý vo štvrtok uvádza do slovenskej kinodistribúcie spoločnosť Continental film.

Približuje, že dôležitú úlohu v žánrovej snímke zohráva jedna autonehoda. Pre žiadneho jej účastníka nie je fatálna, možno preto k nej nikto nevolá políciu. V nepríjemnej situácii sa na pozadí temnej lesnej kulisy odhaľujú charaktery troch zúčastnených. Mená postáv nie sú dôležité, možno ani nie sú pravé. Podstatné sú ich charakteristiky - grázel, filozof a lovec.

Lovca stvárňuje slovenský herec Ján Jackuliak. Na nakrúcanie svojho najnovšieho filmu spomína s radosťou. "V mojej kariére je Zatmenie ako také na prvom mieste. Ľudia, nálada, koncentrovanosť, celkovo úžasný a niečím veľmi zaujímavý, a hlavne iný projekt. Zážitkov je toľko, že je to na nový scenár," prezradil herec.

Okrem Jackuliaka sa v hlavných úlohách predstavia jeho českí kolegovia. Grázla stvárňuje Jakub Štáfek, ako filozof sa predvedie Jan Zadražil. Jednu z vedľajších postáv stvárňuje aj herečka Anna Kadeřávková.

Snímku Zatmenie režíroval Petr Kubík, ktorý je podpísaný pod akčnou rozprávkou Princezná zakliata v čase a jej pokračovaním, ale aj road movie s názvom Montenegro. Jeho komediálny konverzačný triler je v programe slovenských kín od 9. marca.