Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Do kín vstupuje vianočná komédia Želanie pre Ježiška

Snímka z filmu Želanie pre Ježiška. Foto: YouTube/ Continental film

Vo vianočnej komédii, ktorá formou pripomína snímku Láska nebeská, sa ukážkovo rozkmotrená rodina znova a znova snaží zmieriť.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Program slovenských kín spestril vo štvrtok aj nový český film Želanie pre Ježiška. Romantickú komédiu nakrútila slovenská režisérka Marta Ferencová (Všetko alebo nič, Príliš osobná známosť), pod scenárom je podpísaný Marcin Baczynski. Vo filmovej novinke si zahrali Richard Krajčo, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Jiří Langmajer, Anna Polívková, Petr Vaněk, Matěj Hádek, Táňa Pauhofová, Hana Vagnerová, Arnošt Goldflam a ďalší.

Vo vianočnej komédii, ktorá formou pripomína snímku Láska nebeská, sa ukážkovo rozkmotrená rodina znova a znova snaží zmieriť. Nezodpovedný frajer, ktorého životnou náplňou je obšťastňovanie žien, zisťuje, že existuje aj otcovská a partnerská zodpovednosť. Spokojnému manželskému páru, ktorému zdanlivo nič nechýba, postaví osud do cesty dievčatko, ktoré ušlo z detského domova. Úspešný a sebavedomý manažér svoju spriaznenú dušu už našiel, ale predstaviť ju rodičom je preňho nočná mora. A dve osamelé osoby, ktoré už rezignovali na šťastie a hľadanie toho pravého, možno dostanú ešte jednu šancu.



"Je tam veľká paleta emócií, typov postáv, vzťahov. Baví ma, že každú chvíľku dej preskakuje z jedného príbehu do druhého a že to nenudí, ale diváka ťahá stále dopredu," hovorí o filme režisérka. Za pravdu jej dáva aj Dušek, jedna z najväčších hereckých hviezd filmu, keď stručne a výstižne hodnotí: "Tento film má krásny scenár."

Snímku Želanie pre Ježiška prináša do kinodistribúcie od 11. novembra Continental Film.