Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Do súťaže Kruhy na vode sa môžu prihlásiť profesionáli i študenti

Zámerom súťaže je stimulovať vznik nových, inovatívnych diel dizajnu a remesla, ktoré našli svoje zdroje inšpirácií v tradičnej výrobe a ľudovom umení Slovenska.

Bratislava 21. mája (TASR) - Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) prijíma prihlášky v rámci 7. ročníka medzinárodnej súťaže remeselného dizajnu Kruhy na vode / Rings in water. Termín na ich zaslanie je do 21. júna, vyhodnotenie súťaže je naplánované na 30. júna. ÚĽUV z najlepších prác tradične usporiada výstavu aj vydáva katalóg.

Zámerom súťaže je stimulovať vznik nových, inovatívnych diel dizajnu a remesla, ktoré našli svoje zdroje inšpirácií v tradičnej výrobe a ľudovom umení Slovenska, oceniť a propagovať vynikajúce produkty umeleckého remesla, úžitkového umenia a dizajnu. Tiež podporovať spoluprácu a kreatívne partnerstvo dizajnérov, výtvarníkov a remeselníkov orientovaných na tradičné remeslá a ľudové výroby na medzinárodnej úrovni i poskytnúť vynikajúcim dielam ocenenie s medzinárodnou platnosťou vyzdvihujúce remeselné a umelecké kvality. Nové originály a malé série produktov budú uplatnené v ponuke predajní pod značkou ÚĽUV.

Súťaž je tvorivou konfrontáciou nových diel úžitkového umenia, umeleckého remesla a dizajnu. Kategórie budú hodnotené podľa použitého materiálu - kov, drevo, textil, keramika a piatou je voľná kategória bez materiálového obmedzenia. V sekcii A súťažia výrobcovia, dizajnéri, výtvarníci a študenti vysokých škôl, sekciu B tvoria študenti stredných škôl.

Informácie a podmienky sú na internetovej stránke www.uluv.sk.