Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Dokument Salto je kráľ ocenili na festivale v Argentíne

Pavol Barabáš, archívne foto. Foto: TASR

Témou filmu Salto je kráľ je zlaňovanie najvyšších vodopádov sveta.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Dokumentárny film Pavla Barabáša, v ktorom režisér zachytil svoj osobitý pohľad na fascinujúce prírodné scenérie, zaujal odbornú porotu na medzinárodnom horskom festivale Ushuaia Shh... v Argentíne (14. - 28. 8.). Získal tam ocenenie Best Adventure - Najlepšie dobrodružstvo. TASR o tom informovala Alena Koščová zo spoločnosti K2 studio.

"Tento úžasný príbeh prináša divákom unikátne dobrodružstvo, pričom zdôrazňuje vášeň pre šport, odhodlanie a nádhernú planétu, v ktorej žijem," znelo vyjadrenie poroty festivalu, ktorý raz ročne priláka do Argentíny svetoznámych horolezcov a tisícky priaznivcov aktivít v prírode. "Tento rok odborná porota vybrala do medzinárodnej súťaže 70 filmov zo 16 krajín sveta," priblížila Koščová.

Témou filmu Salto je kráľ je zlaňovanie najvyšších vodopádov sveta. Skupina kamarátov prekonáva vertikálne vodné živly v rôznych častiach sveta. Ich cesty sú často výpravami do neznáma, kde ani najdôslednejšia príprava negarantuje tušený cieľ. Jedinou ich istotou je maximálna vzájomná dôvera.