Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Dokument V poslednej chvíli 3D objavuje nové dimenzie

Film nakrútil tím Nuit de la Glisse pod režisérskou aktovkou Thierryho Donarda. Zameriava sa na triumfy a výkony mužov a žien v extrémnych športoch.

Bratislava 19. marca (TASR) - Do slovenských kín mieri pozoruhodný dokument V poslednej chvíli 3D. Film nakrútil tím Nuit de la Glisse pod režisérskou aktovkou Thierryho Donarda. Zameriava sa na triumfy a výkony mužov a žien v extrémnych športoch. TASR informovala Barbora Drobná zo spoločnosti Continental film.

Prvých 30 minút filmu ponúka zostrih 20 hodín archívov, ktoré ukazujú to najlepšie z aktivít Nuit de la Glisse za posledných desať rokov. Pokračuje ponorom do novej éry extrémnych športov. Dokument zavedie divákov na jedno z najizolovanejších miest na svete - ďaleký západ Grónska. "Tam nás čakali takmer kolmé svahy, ľadovce siahajúce do výšok, kam až ľudské oko dovidí, a všade okolo úžasné hory. Prostredie nebolo zasiahnuté ľudskou prítomnosťou a počasie bolo veľmi premenlivé. Presne tam sme sa pokúsili zachytiť to najlepšie," povedal Thierry Donard.

Dobrodružstvo absolvovalo obmedzené množstvo členov štábu, ktorý sa prepravoval na lodi, helikoptérou B3, ktorá ich sprevádzala. "Niekoľko dní sme boli počas plavby medzi ľadovcami celkom izolovaní. Celé nakrúcanie bolo o kontraste používania najmodernejšej techniky v podmienkach, v ktorých išlo o prežitie," dodal Donard.

Dokument predstaví aj ďalšie 3D sekvencie. Diváci uvidia horské bicykle rútiace sa dolu kopcom v Chamonix, pouličný skejtbording v Annecy, wingsuiting, rýchle jazdy cez masívny Mont Blanc či surfovanie na veľkých vlnách v Portugalsku.

V poslednej chvíli 3D prichádza do kín 4. apríla. Na Slovensku bude uvedený exkluzívne v sieti kín Cinemax v Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Poprade, Prešove, Skalici, Trenčíne, Trnave a Žiline.