Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Dospelosť Rock for People oslávia aj Faith No More, Prodigy a Skrillex

Z festivalu Rock for People sa už 3.júla stane dospelák. Totiž, práve vtedy odštartuje jeho 18. ročník.

HRADEC KRÁLOVÉ/BRATISLAVA 14. mája (TASR-OTS) - Z festivalu Rock for People sa už 3.júla stane dospelák. Totiž, práve vtedy odštartuje jeho 18. ročník. Na siedmich hudobných scénach vo festivalovom areáli Festivalpark na letisku v Hradci Králové sa bude štyri dni oslavovať v spoločnosti tých najlepších domácich i zahraničných interpretov. Výrazné zastúpenie bude mať metalová, rocková, tanečná, elektronická i hip hopová a ska scéna.

Headlinerom festivalu je obrovské meno, a to americká kapela FAITH NO MORE na čele s Mike-om Pattonom. Mike má všade vo svete prezývku „geniálny šialenec“ alebo „šialený génius“ a preto sa od neho aj na Rock for People očakávajú nejaké tie šialené výstrelky. Samozrejme popri parádnej hudobnej showke, ktorá okrem alternatívneho rocku zaváňa prvkami crossoveru, či funk metalu. Mike Patton už na Rock For People vystúpil v roku 2001 so svojim projektom Fantomas. Riaditeľ festivalu, Michal Thomes si to pamätá do detailov. „Sešly se tisíce fanoušků FNM, které Fantomas obšťastnili neprodyšnou hlukovou clonou, vazbami kytar a hudební destrukcí. Vybavuji si scénu, kdy jeden punker tloukl hlavou o zábradlí a zoufale křičel, aby Patton zahrál aspoň jednu melodickou písničku. Frontman ale vše nesl na pódiu i v zákulisí statečně a rozdával úsměvy na všechny strany.“

Elektronická a tanečná scéna bude mať takisto riadnu šťavu. Po dvoch rokoch prídu do Hradca Králové THE PRODIGY a sekundovať im bude dvojica ORBITAL, teda bratia Phil a Paul Hartnoll-oví. Obe skupiny prinesú na Rock For People porciu nestarnúcich hitov, ale aj novinky. The Prodigy na novom albume pracujú, Orbital už za nové CD zbierajú skvelé recenzie. Zaujímavosťou ohľadom britských The Prodigy je, že sa zaradili vo výročnej ankete Rock for People ku kapelám, o ktoré fanúšikovia festivalu prejavili najväčší záujem.

Živé energické vystúpenie a vzorovú komunikáciu s divákmi sľubuje Skrillex, ktorý vypredáva obrovské haly behom niekoľkých minút. Rock for People ho má vo svojom line upe a právom sa môže hrdiť tým, že to bude Skrillexova premiéra v Čechách. Exkluzívne! Ťažko sa v progresívnych vodách elektroniky hľadá väčšie a vplyvnejšie meno ako Sonny John Moore aka Skrillex. Tento DJ a producent dokáže spojiť elektroniku, konkrétne dubstep a tvrdý metal. Jeho úpravou prešli napríklad Korn a Nine Inch Nails.

Rock for People však počíta od 3.-6.7. 2012 s takmer 200 ďalšími interpretmi. Zo zahraničných sa prezentovať budú okrem iných Pete Doherty, Franz Ferdinand, The Subways, Enter Shikari, The Kooks, Refused, Crystal Castles či Irie Révoltés. Medzi domácimi interpretmi si každý nájde MIG 21, Monkey Business, Support Lesbiens, či Mandrage. A jasná vec, slovenské skupiny sa tiež ukážu. Medzi nimi Horkýže Slíže, Polemic, A.M.O. a veľa mladých talentov ako DJ B-Complex, IN VIVO, TRAFIKA, či The Cellmates.

Návštevníci zo Slovenska môžu vstupenky získať cez portál www.ticketsforpeople.cz a platiť v Eurách. Rock for People má účet v slovenskej Fio Banke.

Zároveň sú lístky k dispozícii v predpredajnej sieti Eventim.

Viac info na www.rockforpeople.cz, na www.facebook.com/rockforpeople či na Google+.