Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Dvojica Paci Pac vydáva nový singel Mliečko, predstaví ho na turné

Populárna dvojica Paci Pac, archívna snímka. Foto: Facebook PACI PAC

Dvojica Paci Pac predstavila novinku Mliečko iba pred pár dňami. Jej dej sa odohráva v gazdovskej dedinke Abeland pri Lozorne.

Bratislava 21. októbra (TASR) – Známa a na Slovensku populárna dvojica Paci Pac, ktorú tvoria herečka Adriana „Paci“ Pešinová a bývalý člen skupiny Ine Kafe Mário „Pac“ Praženec, začala prvú októbrovú nedeľu koncertné turné, na ktorom predstaví aj nový singel Mliečko. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.



Úspechy so skladbami a videami pre deti dosahujú už pravidelne. Najväčšiu sledovanosť má klip Slon, ktorý pochádza z DVD Paci Pac 2. Celkový počet jeho zhliadnutí sa blíži k číslu 90 miliónov. Stal sa tak historicky druhým najsledovanejším slovenským videoklipom na YouTube a má našliapnuté bodovať ešte vyššie.

Dvojica Paci Pac predstavila novinku Mliečko iba pred pár dňami. Jej dej sa odohráva v gazdovskej dedinke Abeland pri Lozorne. Azda aj preto si hlavnú úlohu v klipe zahral ten najpovolanejší. „Mário je veľký fanúšik relácie Farma. Bol nadšený, keď hospodár Bagár prijal účinkovanie v klipe, a ihneď sa veľmi skamarátili. Okrem neho si tu zahral aj Dominik Hopjak, známy športovec, tréner, triatlonista, bežec a spoluzakladateľ slovenského crossfitu. V klipe účinkujú aj deti z DanceKids a futbal si v ňom zahrali mladí futbalisti z Lábu a Marianky,“ prezrádza Adriana Paci.

O hudbu a text sa postaral Mário Praženec alias Pac, o scenár Adriana Paci Pešinová a klip točil dvorný režisér dua Miro Roháček. O nový vizuál aj návrh kulís sa pričinil grafik Stano Malák.

Koncertné turné odštartovali 6. októbra a celkovo má 14 zastávok naprieč celým Slovenskom. „Pred prvým koncertom v Dolnom Kubíne, kde sme hrali vôbec prvýkrát, sme mali i trému. Nakoniec všetko dobre dopadlo a prišli si nás pozrieť stovky ľudí. Nechýbali pesničky Levík Leo či novinka Mliečko. Ľudia na ne reagovali fantasticky, deti tancovali pod pódiom a rad na fotku s nami po koncerte nemal konca,“ prezrádza pozadie prvého vystúpenia v rámci turné mužská polovica dua, Mário Praženec.

„Taktiež sme vyskúšali nové kostýmy. Deťom sa páčil hlavne Pán Trampolíni, ktorý poskakoval hore-dole po pódiu a veselú atmosféru o to viac umocnil,“ doplnila ho Paci. Rovnako úspešný bol aj druhý koncert v Spišskej Novej Vsi. „Opäť sme si užili vystúpenie s vypredanou sálou a parádnou atmosférou, ale najmä radosť detí i dospelákov,“ zhodnotil zatiaľ ostatné vystúpenie Pac.

Najbližšie sa Paci Pac predstavia v Považskej Bystrici (23. 10.) a Trnave (24. 10.). Turné ďalej pokračuje v Žiari nad Hronom (25. 10.), Žiline (26. 10.), Snine (27. 10.), Vranove nad Topľou (27. 10.), v novembri potom v Bratislave (15. 11.), Michalovciach (16. 11.), Sobranciach (16. 11.), Trebišove (17. 11.), Humennom (17. 11.) a skončí sa 28. novembra v Banskej Bystrici.