Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Eifman Ballet sa vracia do Bratislavy

Eifman Ballet Foto: SND

Inscenácia Up & Down vzniká podľa Fitzgeraldovho románu Nežná je noc, na hudbu Georgea Gershwina, Franza Schuberta i Albana Berga a v hudobnej produkcii slovenského skladateľa Rudolfa Pepuchu.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Slovenské národné divadlo sa na budúci rok stane dejiskom tanečnej udalosti, ktorú túžobne očakávajú milovníci krásy pohybu aj vo svetových metropolách. Na javisku Sály opery a baletu v novej budove SND vystúpi 14. a 15. februára 2015 legendárny súbor Eifman Ballet z mesta bielych nocí, aby po svetovej premiére v Petrohrade a Paríži uchvátil novou inscenáciou Up & Down aj bratislavské publikum. Naša prvá scéna už začala s predajom vstupeniek na obe predstavenia počas valentínskeho víkendu, ktoré môžu byť aj ideálnym darčekom k sviatku zaľúbených.

Elitný tanečný súbor legendárneho Borisa Eifmana sa okrem svetových metropol teší mimoriadnemu záujmu divákov aj v Bratislave. Tento fakt potvrdzuje aj rekordná vypredanosť oboch predstavení inscenácie Rodin, s ktorou špičková formácia hosťovala na scéne Baletu SND v závere októbra tohto roku. Nemenej strhujúca bude aj baletná novinka Up & Down, ktorá podľa jej autora má predpoklady prelomového diela. "Dúfam, že nový balet prekvapí divákov a náš súbor sa predstaví z úplne nečakanej strany," vyjadruje očakávania choreograf a režisér Boris Eifman.

Inscenácia Up & Down vzniká podľa Fitzgeraldovho románu Nežná je noc, na hudbu Georgea Gershwina, Franza Schuberta i Albana Berga a v hudobnej produkcii slovenského skladateľa Rudolfa Pepuchu. "Môj nový balet je tragickou a zároveň oslňujúcou kronikou duchovnej skazy človeka. Príbeh o tom, ako sa končí večná túžba po šťastí. Nádherný a bezstarostný život sa zmení na nočnú moru," približuje dej svojho tanečného diela jeden z najlepších choreografov na svete.

Vstupenky na obe predstavenia inscenácie Up & Down na javisku Baletu Slovenského národného divadla si diváci môžu kúpiť v pokladniciach SND alebo on-line prostredníctvom portálu snd.sk, na ktorom sú k dispozícii bližšie informácie. TASR informoval PR manažér SND Branislav Šanta.