Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Elton John už v utorok odštartuje v Bratislave turné najväčších hitov

Spevák Sir Elton John Foto: TASR/AP Photo

Legenda svetovej hudobnej scény a nositeľ Radu britského impéria predvedie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave výber svojich najväčších hitov z vyše 40-ročnej speváckej dráhy.

Bratislava 9. júla (TASR) – Sir Elton John, legenda svetovej hudobnej scény a jeden z najúspešnejších hudobníkov histórie, sa už v utorok 10. júla predstaví na Slovensku. Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave zažije výber najväčších hitov z vyše 40-ročnej speváckej dráhy tohto fenomenálneho umelca. Práve v Bratislave sa začína turné Greatest Hits Live 2012, s ktorým sa ikona popmusic predstaví po celom svete.



Sir Elton John (*25.3.1947, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight), nositeľ Radu britského impéria, oslávil 25. marca tohto roku 65. narodeniny. Jeho profesionálna kariéra trvá viac ako 40 rokov a k jeho najznámejším skladbám patria Rocket Man, Daniel, Crocodile Rock, Sacrifice, Nikita, I'm Still Standing alebo Can You Feel The Love Tonight, ktorá bola ocenená Oscarom a zaznela v úspešnom animovanom filme Leví kráľ.

Elton John je jedným z najpredávanejších umelcov všetkých čias a rovnako aj jedným z najviac oceňovaných. Na svojom konte má 35 zlatých platní, 25 platinových platní, viac ako 3000 odohratých koncertov od začiatku svojej kariéry v roku 1969. Do týchto dní vydal celkove 30 štúdiových albumov, tým najnovším je The Union z októbra 2010, predchádzajúci The Captain & The Kid vyšiel v septembri 2006. Štyri z nich sa dostali na prvé miesto rebríčka. Najúspešnejším bol Goodbye Yellow Brick Road z októbra 1973, ktorého predaj prekročil hranicu 16 miliónov výliskov. K diskografii patria aj štyri live a 17 kompilačných albumov. Na svojom konte má viac ako 250 miliónov predaných platní s jeho nahrávkami. Je držiteľom šiestich cien Grammy, v roku 1994 ho uviedli do Rock and rollovej siene slávy, 24. februára 1998 dostal od anglickej kráľovnej titul Sir.

Koncert Elton John & His band sa začne o 19. hodine, vstupenky možno získať v sieti Eventim aj priamo na mieste koncertu.