Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Maestra E. Morriconeho si priaznivci pripomenú koncertom

Významný taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone za dirigentským pultom počas koncertu v Bratislave 19. januára 2016, foto z archívu. Foto: TASR/Jakub Kotian

Program bude dirigovať jeho syn Andrea Morricone.

Rím 11. novembra (TASR) - Zosnulého talianskeho hudobného skladateľa Ennia Morriconeho si na budúci rok budú môcť priaznivci pripomenúť novým hudobným programom, ktorý umelec pripravoval krátko pred svojou smrťou.

Nová koncertná šou s názvom Ennio Morricone - The Official Concert Celebration je označovaná ako "unikátna produkcia pre veľké arény", informovala v stredu webová stránka hudobného magazínu New Musical Express (NME).

Program bude dirigovať jeho syn Andrea Morricone (57). Šou bude obsahovať množstvo scén z ikonických filmov, do ktorých napísal hudbu, či dosiaľ nezverejnené zábery zachytávajúce Maestra pri práci - vrátane rozhovorov.
Ennio Morricone spoločne s Quentinom Tarantinom po prvýkrát predstavili soundtrack k filmu The Hateful Eight, foto z archívu.
Foto: JVS Group

V orchestri budú účinkovať mnohí sólisti, s ktorými Ennio Morricone počas dlhých rokov spolupracoval. Morricone a jeho syn spolupracovali na pripravovanom koncertnom formáte s produkčnou spoločnosťou GEA Live.

"Otec mi, samozrejme, veľmi chýba, ale môcť si ho uctiť dirigovaním celého symfonického orchestra a zboru, ktorý bude hrať jeho fenomenálnu hudbu, bude skvelým a hlboko emotívnym zážitkom," uviedol Andrea Morricone.

Turné avizovaného koncertného programu sa uskutoční v novembri a decembri 2022. Zavíta do týchto miest: Londýn, Berlín, Frankfurt nad Mohanom, Rotterdam, Brusel, Paríž, Budapešť, Praha, Viedeň, Krakov a Lodž.

Ennio Morricone zomrel 6. júla 2020 vo veku 91 rokov.