Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Ennio Morricone už túto sobotu ohromí bratislavské publikum

Na jeho koncert 5. apríla ostáva už len zopár posledných vstupeniek.

Foto: JVS GROUP s. r. o.

Bratislava 1. apríla (OTS) - Slávny taliansky hudobný skladateľ, oskarový tvorca filmovej hudby, Ennio Morricone už túto sobotu navštívi Bratislavu a ohromí bratislavské publikum na jednom z posledných koncertov svojho veľkolepého turné s názvom “50 rokov na vrchole” a predstaví sa všetkým nadšencom nielen filmovej hudby v bratislavskej Slovnaft Aréne.

V sobotu, 5. apríla 2014 o 20:00 hodine sa pod jeho vedením rozoznejú známe melódie nielen filmovej hudby v podaní 170-členného symfonického orchestra MAO - Modern Art Orchestra z Maďarska. V túto chvíľu je kapacita Slovnaft Arény takmer vypredaná. K dispozícii sú už len posledné vstupenky.

Ennio Morricone je autorom mnohých nezabudnuteľných filmových motívov. Medzi jeho najznámejšie určite patria melódie nesmrteľných westernov Vtedy na západe, Pre pár dolárov naviac alebo ďalší Leoneho snímok Dobrý zlý a škaredý. Morricone však rozhodne nie je len “westernový “ hudobný skladateľ. Na svojom konte má hudbu k stovkám filmových spracovaní. Filmy ako Profesionál, Misia na Mars, Bio Raj alebo Najvyššia ponuka, za ktorú obdržal v minulom roku prestížnu cenu EFA, Európskej filmovej asociácie. Jeho hudba je známa aj vďaka jeho spolupráci s populárnym režisérom Quentinom Tarantinom. Ten si Morriconeho hudbu vybral do filmů Kill Bill, Nehanební Bastardi alebo posledný kinový trhák Divoký Django.

Autor mnohých skladieb k úspešným filmom si vo svojom veľmi nabitom programe našiel priestor a po niekoľkých koncertoch po celej Európe a Amerike oddiriguje koncert aj v Bratislave.

Všetkých, ktorí si stihli zaobstarať vstupenky určite čaká nezabudnuteľný hudobný zážitok. S istotou môžeme sľúbiť, že zaznejú tie najznámejšie filmové melódie, akými určite sú skladby z filmov Vtedy na západe, Profesionál, Kill Bill, Pre pár dolárov, Bio Raj, či Malena.

Tí, ktorí si vstupenky ešte nestačili zabezpečiť, môžu tak ešte stále urobiť v pobočkách siete Ticketportal, či na stránkach www.ticketportal.sk, kde sú ešte posledné vstupenky stále k dispozícii.