Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Morricone zložil Tarantinovi hudbu k novému westernu

Foto: JVS Group

Ennio Morricone zložil Tarantinovi hudbu k novému westernu a bude sa nahrávať v Českej republike.

Bratislava 16. júla (OTS) - Pred takmer päťdesiatimi rokmi znamenala hudba talianskeho skladateľa Ennia Morriconeho revolúciu vo westernoch. Dnes sa Morricone nechal prehovoriť, aby sa k tomuto hudobnému žánru vrátil. Ten, kto ho presvedčil nebol nikto iný ako Quentin Tarantino a tak výhradne Morriconeho hudba zaznie v jeho novej „kovbojke“ pod názvom The Hateful Eight.

Hudba k novému filmu od Tarantina sa bude nahrávať pod taktovkou samotného Ennia Morricone v Českej republike, na základe požiadavky samotného hudobného skladateľa.

Ennio Morricone - celosvetovo uznávaný hudobný skladateľ a dirigent talianskeho pôvodu pricestuje už tento víkend do Prahy, kde bude spomínané melódie k novému Tarantinovmu filmu nahrávať s Českým národným symfonickým orchestrom (ČNSO).

Osemdesiatšesť ročný Morricone dokončil hudbu k Tarantinovmu filmu 51 rokov po tom, čo po prvýkrát zazneli jeho tóny elektrickej gitary, výstrely, či praskanie bičom v hudbe filmu Pre hrsť dolárov navyše, režiséra Sergio Leoneho s Clintom Eastwoodom v hlavnej úlohe.

Quentin ma žiadal veľakrát, ja som bol však pracovne zaneprázdnený a doteraz to nikdy nevyšlo,“ povedal Morricone talianskemu denníku Il Messaggero. „Zariadil však naše stretnutie a tak dlho na mňa naliehal, až som nemohol odmietnuť,“ dodal Morricone. Film The Hateful Eight má mať premiéru v tomto roku a budú v ňom hrať herci ako Kurt Russel, Samuel L.Jacskon a Tim Roth.

Ennio Morricone sa zároveň chystá aj na svoje turné „The 60 years of music“, počas ktorého vystúpi 19. januára 2016 v bratislavskej Slovnaft Aréne.

Spoločne s ČNSO predstaví nový koncertný program, v ktorom nebudú opäť chýbať jeho najznámejšie skladby.

15. januára 2016 vystúpi Ennio Morricone v O2 Aréne v Prahe a 19. januára 2016 v bratislavskej Slovnaft Aréne. Počas turné ho bude sprevádzať Český národný symfonický orchester, veľký spevácky zbor a ako sólistka vystúpi skvelá sopranistka Susanna Rigacci.

Vstupenky dostupné v predpredaji siete Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk