Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Expozíciu o dejinách Ružomberka v Liptovskom múzeu vynovili

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ako dodali, expozícia je koncipovaná tak, aby potešila každého návštevníka bez ohľadu na to, či sa dejinami mesta zaoberá profesionálne alebo je to iba jeho vášňou.

Ružomberok 2. decembra (TASR) - V Liptovskom múzeu v Ružomberku otvorili vynovenú expozíciu zachytávajúcu dejiny mesta. Zobrazuje najmä činnosť obyvateľov mesta v záujmových spolkoch či športových kluboch. Múzeum o tom informovalo na svojom webe.

Stála expozícia ružomberskej histórie nie je žiadnou novinkou. Rovnomennú expozíciu otvorili v minulých rokoch, avšak po rokoch už prestala plniť svoju funkciu a múzeum sa rozhodlo ju kompletne pretvoriť. "Vystavené sú desiatky zbierkových predmetov, z ktorých mnohé boli uplynulé roky v depozitároch múzea. Návštevník tak uvidí niektoré predmety po dlhých rokoch," priblížili z múzea.

Ako dodali, expozícia je koncipovaná tak, aby potešila každého návštevníka bez ohľadu na to, či sa dejinami mesta zaoberá profesionálne alebo je to iba jeho vášňou. Svoje miesto v nej majú rôzne športové ocenenia a dresy. Medzi zbierkami sa nachádzajú aj policajné či hasičské helmy a náčinie, staré fotoaparáty či technika pre fotografov.