Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Fanúšikovia Beáty Dubasovej sa môžu tešiť na vinylovú kompiláciu

Beáta Dubasová, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Verejný krst albumu Vráť mi tie hviezdy spojený s autogramiádou pre fanúšikov, spevom a diskusiou sa bude konať 24. mája o 17.00 v jednom z bratislavských kníhkupectiev.

Bratislava 15. mája (TASR) - Vráť mi tie hviezdy (XII najväčších hitov) je názov prvej vinylovej kompilácie, ktorú pripravilo vydavateľstvo Opus k životnému jubileu poprednej slovenskej speváčky Beáty Dubasovej (1963). TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Kompilácia ponúka tucet piesní, sú nimi Vráť mi tie hviezdy, Dievča z reklamy, Šumienky z Polomu, Ten príbeh je preč, O jedno sa bojím, Muzikantské byty, Sme také, aké sme, Prvý a posledný, Svet na nočný prúd, Za dverami mojej izby, Účesy, Pierko pravdy.

"Nesmierne sa teším z vydania mojej ďalšej výberovky a obzvlášť, že je to vinylová LP. Ďakujem môjmu domovskému vydavateľstvu Opus, že mi pripravili milé prekvapenie k narodeninám. Rovnako ďakujem aj všetkým zúčastneným autorom a hudobníkom, ktorí sa na pesničkách podieľali a, samozrejme, Jurajovi Čurnému, ktorý veľmi citlivo povyberal piesne na LP. Bonusová záverečná pieseň Pierko pravdy autorov Vaša Patejdla a Ľuboša Zemana je singlovou novinkou, ktorou zároveň symbolicky nadväzujeme na našu spoluprácu po 30 rokoch od Modrého albumu. Ďakujem všetkým svojim fanúšikom a prajem príjemné počúvanie," hovorí k albumu Dubasová.

Verejný krst albumu Vráť mi tie hviezdy spojený s autogramiádou pre fanúšikov, spevom a diskusiou sa bude konať 24. mája o 17.00 v jednom z bratislavských kníhkupectiev. Hosťami Dubasovej budú Čurný, Zeman a Marika Eisler Studeničová, ktorí LP nosič aj pokrstia.