Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Festival Bažant Pohoda sa už začal, prvou hviezdou bude Lou Reed

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dnešný večer bude venovaný Václavovi Havlovi.

Bratislava 5. júl (TASR) – Dnes popoludní o 14. hodine sa na trenčianskom letisku otvoril areál multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda 2012, ktorý opäť ponúka bohatý program špičkových zahraničných aj slovenských umelcov.

Najväčšími hudobnými lákadlami sú legendy vo svojich žánroch – rockový pesničkár Lou Reed, elektronickí priekopníci Orbital či hiphoperi Public Enemy, súčasnú špičku hudobnej scény reprezentujú napríklad Kasabian, The Kooks, Two Door Cinema Club, Elbow, Emiliana Torrini, SebastiAN, Eskmo, Caribou či I Blame Coco.

Galéria: Začal sa festival Bažant Pohoda




Najväčšie hviezdy:









Exprezident Václav Havel
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
"My sa vždy tešíme z festivalu ako celku, máme pocit, že aj väčšie, známejšie mená sa veľmi dobre doplňujú s menšími, chceme prinášať na festival ľudí, ktorí sú známi, ale aj tých, o ktorých si myslíme, že ich čaká úspešná hudobná budúcnosť, sme hrdí že máme Lou Reeda, prvý večer bude venovaný Václavovi Havlovi, a práve na pódiu sa stretne Lou Reed s Plastic People Of The Universe, určite zaujme projekt Hrana, ktorý je venovaný Marekovi Brezovskému, premiéru na festivale bude mať aj heavy-metal v podaní skupiny Čad, teším sa ale aj z toho, že máme zastúpenú klasiku," uviedol pre TASR riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Tu bude player




"Každoročne sa snažíme poskytnúť našim návštevníkom aj umelcom čo najlepšie služby. Bažant Pohoda je dočasným domovom pre 30.000 ľudí a takmer 200 umeleckých telies, pre ktorých chceme pripraviť kvalitné zázemie. Naši návštevníci si už zvykli na vysoký štandard komfortu na trenčianskom letisku a na to, aby bolo na našom festivale dobre," hovorí Eva Hegedušova-Dudašková, Partnership Director agentúry Pohoda Festival.



"Jednou z vecí, na ktoré sme v programe hrdí, je uvedenie Liverpoolskeho oratória od Paula McCartneyho, ktorý v tomto roku oslávi sedemdesiatku. Bude to rekord, čo do počtu účinkujúcich na pódiu, malo by ich byť cez 180, stretnú sa dve veľké telesá, jedným je Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, druhým zbor Lúčnice, detský zbor Pressburg Singers a štyria sólisti. K tomu robíme aj špecialitu, ktorá bude premiérou na našom festivale, bude to slávnostná promenáda, ktorá pôjde po festivalovom bulvári, vyzývame ľudí, aby prišli slávnostne oblečení, ďalšími témami sú hmyz a Beatles, pretože chrobák Paul oslavuje sedemdesiatku," dodal pre TASR Kaščák.



Šestnásty ročník festivalu Bažant ponúkne aj tento rok množstvo sprievodných aktivít, novinkou bude Dobrý trh – festivalová verzia podujatia z bratislavskej Panskej ulice, k dispozícii bude Speakers Corner, bude sa debatovať, hrať, jesť, stretávať, svoju premiéru bude mať secondhand so slávnostným oblečením či kvetinárstvo. Rovnako novinkou bude roller disco. Návštevníci budú mať príležitosť ukázať svoje tanečné kreácie na dvojradových retro korčuliach.