Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Festival BeeFree má pred sebou 15. ročník, prvýkrát v Trenčíne

Festival BeeFree Foto: Stano Malák

BeeFree sa po prvý raz konal v roku 1999, kedy sa konal vo Vodnej veži v Bratislave.

Bratislava 18. júna (TERAZ.sk) - Festival BeeFree, ktorý je najväčšou tanečnou akciou na Slovensku, sa toto leto uskutoční už po pätnásty raz. Dejiskom jubilejného ročníka jedinečného podujatia bude letisko Trenčín, kam sa akcia presťahuje z Piešťan. Výhodou trenčianskeho letiska je, že sa nachádza mimo mesta, a tak sa budú môcť návštevníci celý čas baviť bez toho, aby tým niekoho rušili. Rovnako ako v minulých rokoch sa BeeFree uskutoční počas posledného júlového víkendu, konkrétne 26. a 27. júla 2013.

Nič sa nemení ani na skutočnosti, že festival bude opäť zadarmo a ponúkne vystúpenia viac ako 150 dídžejov na piatich pódiách. Tie budú znova rozdelené podľa žánrov drum and bass, house, trance, techno a techhouse. Hudobná produkcia bude trvať nepretržite 36 hodín. Prihlasovanie dídžejov organizátori spustili v utorok 18. júna. Formulár je dostupný na oficiálnej stránke festivalu www.beefree.sk. Finálny line-up bude známy približne dva týždne pred začiatkom festivalu.



BeeFree sa po prvý raz konal v roku 1999, kedy sa konal vo Vodnej veži v Bratislave. V priebehu nasledujúcich rokoch sa uskutočnil na nádvorí petržalskej Incheby (2001 - 2004), na bratislavských Zlatých Pieskoch (2005 - 2006), na jazere v Hornej Strede (2007 - 2010) a naposledy v Piešťanoch (2011 - 2012). Akcia má dnes už svoje pevné miesto na festivalovej mape Slovenska, pričom každoročne ju navštevuje asi 15-tisíc prevažne mladých ľudí. Približne toľko ich organizátori očakávajú aj na 15. ročníku podujatia.