Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Campana Fest premení Nitru na hlavné mesto samby

Ilustračná snímka, Nitra. Foto: TASR Henrich Mišovič

Sobotný program doplní medzinárodná prehliadka tradičného bábkového divadla Gašpariáda, na ktorej sa predstavia divadlá zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska, uviedli organizátori.

Nitra 6. septembra (TASR) – Viac ako 150 účinkujúcich sa zúčastní na tohtoročnom Campana Feste, ktorý organizujú bubeníci zo zoskupenia Campana Batucada. Festival, ktorý sa bude konať v centre Nitry od 10. do 11. septembra, doplní aj medzinárodné stretnutie verklikárov a medzinárodná prehliadka tradičného bábkového divadla Gašpariáda.

Organizátori sľubujú, že sa Nitra stane počas festivalu hlavným mestom samby s bohatým hudobným programom, sprievodnými podujatiami, aktivitami pre deti, alegorickým sprievodom, workshopmi pre verejnosť i balónom na Svätoplukovom námestí. „Minulý rok sme mali celý festival pripravený. Pre pandémiu sme ho museli zrušiť, preto som nesmierne rád, že sa so všetkými priateľmi stretneme na jednom pódiu práve u nás v Nitre,“ uviedol zakladateľ Prvej školy samby a líder bubnovej šou Campana Batucada Igor Holka.

Ako pripomenul, nitrianska pešia zóna bude burácať v rytme bubnov v sobotu 11. septembra, keď sprievod hudobníkov, tanečníkov, športovcov a pouličných umelcov prejde pešou zónou na Svätoplukovo námestie. „V sprievode návštevníci zazrú aj živé sochy Big Names, choduliarov, ABADÁ Capoeira či ženskú tanečnú skupinu Bailadora Dance Group. Novinkou je prezentácia všetkých účinkujúcich alegorického sprievodu, ktorí sa stretnú na hlavnom pódiu, kde sa predstavia verejnosti,“ povedal Holka.

Súčasťou festivalu bude aj exhibičné chodecké podujatie Acerola Grand Prix. Počas oboch festivalových dní sa bude konať aj Medzinárodné stretnutie verklikárov, ktoré organizuje herec Ivan Gontko. „Sobotný program doplní tiež medzinárodná prehliadka tradičného bábkového divadla Gašpariáda, na ktorej sa predstavia divadlá zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska,“ pripomenuli organizátori.