Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Festival Cestou necestou vycestuje z Bratislavy do ďalších miest

Festival, ktorý má ambíciu inšpirovať ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nespoznané, sa po prvýkrát uskutočnil 15. - 17. marca 2013 v bratislavskom DK Lúky.

Bratislava 10. mája (TASR) – Cestovateľský festival Cestou necestou sa po marcovej premiére v Bratislave uskutoční aj na jeseň. Okrem Bratislavy budú jeho hostiteľskými mestami i Pezinok a Banská Bystrica.

V pláne organizátorov je uskutočniť festival aj v ďalších mestách. Festival by sa tak mohol uskutočniť napríklad aj v Piešťanoch a Myjave. V rámci potvrdených miest sa festival uskutoční v októbrových termínoch, 12. - 13. októbra v Pezinku, 18. - 20. októbra v Banskej Bystrici a 25. - 27. októbra v Bratislave.

Ako pre TASR uviedol organizátor festivalu Michal Knitl, v súčasnosti sa pripravuje program festivalu, ktorý by mal byť zostavený z cestovateľských prezentácií ľudí, žijúcich v danom festivalom meste alebo jeho najbližšom okolí. "V súčasnosti hľadáme aj dobrovoľníkov, ktorý by nám radi pomohli s organizáciou festivalu," uviedol Knitl. Dodal, že dobrovoľníci sa môžu prihlásiť prostredníctvom profilu festivalu Cestou necestou na Facebooku.

Festival, ktorý má ambíciu inšpirovať ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nespoznané, sa po prvýkrát uskutočnil 15. - 17. marca 2013 v bratislavskom DK Lúky. V programe priniesol prezentácie cestovateľských dobrodružstiev zo strednej Ázie, ďalekého Východu Karibiku, východnej Afriky i Slovenska.