Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Festival Dotyky a spojenia bude v interiéri len pre plne očkovaných

Na archívnej snímke programová riaditeľka festivalu Monika Michnová. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Aktuálne sme museli zareagovať na nový covid kultúrny semafor, o ktorom vláda rozhodla 12. augusta, vysvetľuje programová riaditeľka festivalu Monika Michnová.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Divadelný festival Dotyky a spojenia, ktorý sa po prvý raz výnimočne koná v septembri, bude v interiéri len pre plne očkovaných. "Záleží v prvom rade na bezpečnosti účinkujúcich a publika a aj na tom, aby predstavenia v interiéri videlo počas festivalu čo najviac diváčok a divákov," zdôvodňujú organizátori s tým, že všetky podujatia v exteriéri sú prístupné pre verejnosť bez obmedzení. Festival sa uskutoční od 6. do 12. septembra v Martine.

Festival po prvý raz vo svojej histórii ponúkne výber z dvoch sezón. Na programe je 40 predstavení, desať inscenácií v hlavnom programe, 27 divadiel z desiatich slovenských miest, sedem koncertov a 25 diskusií o divadle.

"Aktuálne sme museli zareagovať na nový covid kultúrny semafor, o ktorom vláda rozhodla 12. augusta. Všetky prestavenia v interiéri preto odohráme pre diváčky a divákov, ktorí sa preukážu certifikátom o plnom zaočkovaní," vysvetľuje programová riaditeľka festivalu Monika Michnová. "Koncert Od Štúrovcov po Zem pamätá odohráme v martinskom Amfiku, ktorý sa uskutoční v režime OTP – očkovaní, testovaní a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19," dodáva s tým, že diváci, ktorí si už zakúpili lístky a nespĺňajú podmienku plne zaočkovanej osoby, môžu lístky vrátiť do pokladnice Slovenského komorného divadla (SKD) Martin.

Kompletný program a aktuálne informácie prináša výberová, nesúťažná prehliadka inscenácií slovenských divadiel, ktorej hlavným organizátorom je SKD Martin, na novej webstránke www.dotykyaspojenia.sk.