Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Festival Dotyky a spojenia otvorí výstavu o 30 rokoch divadla v SR

Na snímke predstavenie Kolobeh vody Divadla na hojdačke počas 17. ročníka divadelného festivalu Dotyky a spojenia 22. júna 2022 v Martine. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Divákom na festivale ponúknu počas siedmich dní (19. - 25. 6.) 33 divadelných predstavení z 28 slovenských a českých divadiel.

Martin 18. júna (TASR) - Na divadelnom festivale Dotyky a spojenia v Martine sprístupnia v utorok (20. 6.) výstavu Ako sa hľadáme: 30 rokov SR v divadelných inscenáciách. TASR o tom informovala PR manažérka Divadelného ústavu Katarína Morsztynová.

Doplnila, že výstava nazerá na obdobie uplynulých 30 rokov prostredníctvom fotografií a objektov z divadelných inscenácií a úryvkov z dobovej tlače. "Kľúčom k ich zoradeniu je niekoľko tém, ktoré sa opakujú a kriticky upozorňujú na stav našej spoločnosti - mýty o slovenských hrdinoch, vzťah k folklóru, absencia žien vo verejnom priestore... Výstavu fotografií dopĺňajú exponáty výtvarníkov a výtvarníčok, ktorí tému tridsaťročného Slovenska zhmotnili do objektov," priblížila.

Divákom na festivale ponúknu počas siedmich dní (19. - 25. 6.) 33 divadelných predstavení z 28 slovenských a českých divadiel. Záštitu nad festivalom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Patrónmi festivalu sú členka umeleckého súboru Divadla Andreja Bagara v Nitre Eva Pavlíková a bard slovenskej réžie Ľubomír Vajdička.