Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Eastsider ponúkne filmové predstavenia a hudobné koncerty

Ponúkne filmy domácich a zahraničných autorov rozdelené do štyroch sekcií. Súčasťou jeho programu budú aj hudobné vystúpenia.

Prešov 6. júla (TASR) - V Prešove sa v dňoch 23. až 26. augusta uskutoční filmový festival s názvom Eastsider. Ponúkne filmy domácich a zahraničných autorov rozdelené do štyroch sekcií. Súčasťou jeho programu budú aj hudobné vystúpenia.

"Sekcia Svieži severný vietor prinesie výber najlepších titulov poľskej kinematografie posledných rokov. V sekcii Na západ od raja predstaví festival hlavné mesto Slovenska – Bratislavu, očami domácich filmárov, ktorí v jej lokalitách nachádzajú čoraz väčšiu záľubu," priblížil člen organizačného tímu festivalu Miro Lánik.

Ako dodal, profil maďarského režiséra Béla Tarra je na programe filmového podujatia v rámci sekcie Legenda z juhu. "Festival premietne reprezentatívnu vzorku filmov bohatej kariéry režijného velikána, ktorý podľa vlastných slov s nakrúcaním skončil. Mladé filmárske talenty budú so svojimi študentskými filmami súťažiť v sekcii príznačne nazvanej Vychádzajúce hviezdy," doplnil Lánik.

Súčasťou festivalu bude podľa jeho slov aj hudobný program. Vystúpia v ňom slovenská kapela The Cubes a speváčka Katka Knechtová, ktorá sa tentoraz predstaví aj hrou na bicích.