Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Festival Ekofest 2021 v Trnave prispeje na zeleň v meste

Na snímke výhľad z mestskej veže na mesto v Trnave v utorok 2. júna 2020, archívne foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Počas celého dňa na návštevníkov čakajú aj bezplatné sprievodné podujatia, ako prednášky o zlepšení zdravia a životného prostredia, či cvičenie jogy.

Trnava 19. júna (TASR) – Detská kapela malinyJAM odštartovala v záhradách Západoslovenského múzea v Trnave celodenný program hudobného festivalu Ekofest. V dopoludňajšom programe, na ktorý je voľný vstup, je ešte zaradená prednáška o zdravom chrbte, zdravom dýchaní a rozhovor o živote bez odpadu. V hlavnom hudobnom programe sa potom predstavia skupiny Bullet Holes, Sematam, do večera diváci uvidia aj King Shaolin, Smola a Hrušky, Bijouterrier, Vidiek a Inekafe. Informoval o tom za organizátorov podujatia Matej Lančarič.

Výťažok aj zo 16. ročníka podujatia poputuje ako každý rok na skvalitnenie životného prostredia a výsadbu zelene v meste Trnava. „Inekafe sa predstaví spolu s trnavským speváckym zborom Tirnavia,“ uviedol Lančarič.

Počas celého dňa na návštevníkov čakajú aj bezplatné sprievodné podujatia, ako program pre rodiny s deťmi, výstavy, prednášky o zlepšení zdravia a životného prostredia, cvičenie jogy, popoludňajšia jazda na korčuliach a bicykloch Trnavou - PSA TT-inline, ktorej štart a cieľ bude pred záhradami múzea. „Festival ukončí večerné premietanie dokumentu pod holým nebom slovenského režiséra a dokumentaristu Pavla Barabáša Salto je kráľ, “ pozval divákov Lančarič.