Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Hory a mesto navštívilo takmer 7300 ľudí

Na snímke projektová manažérka festivalu Hory a mesto Natália Bokníková Foto: TASR/Michal Svítok

V budúcom roku výrazné rozšírenie festivalu organizátori neplánujú, chcú sa skôr sústrediť na udržanie kvality programu a zdokonalenie servisu návštevníkov.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Historicky najvyššiu návštevnosť dosiahol 13. ročník Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto. Hlavnú časť podujatia - filmovú prehliadku navštívilo takmer 7300 ľudí, čo je o 1200 viac ako vlani a asi raz toľko ako pred dvoma rokmi. TASR informovala PR manažérka festivalu Zuzana Golianová.

Ako ďalej uviedla, sprievodné podujatia Hory a mesto v Cinema City v nákupnom centre na petržalskej strane Dunaja a jeho okolí sledovalo alebo sa na nich priamo zúčastnilo podľa odhadov približne 18.000 ľudí. Po minuloročnom náraste návštevnosti sa organizátori festivalu rozhodli ponúknuť návštevníkom sály s väčšou kapacitou. "Ukázalo sa, že to bol najlepší krok - veď aj víkendové poobedné predstavenia sme mávali plné. Festival má svoje dobré meno, diváci sa k nám vracajú a my sa ich snažíme nesklamať - prinášame im kvalitný program vo forme svetových filmov, hostí a prednášok," povedal programový riaditeľ festivalu Alan Formánek.

V budúcom roku výrazné rozšírenie festivalu organizátori neplánujú, chcú sa skôr sústrediť na udržanie kvality programu a zdokonalenie servisu návštevníkov.

Aktuálny ročník festivalu Hory a mesto sa konal od 28. marca do 1. apríla. Festival určený aktívnym aj pasívnym milovníkom outdoorových aktivít ponúkol v priebehu piatich dní 52 filmov, 11 hlavných hostí, 18 prednášok cestoklubov Kino Svet, sedem fotovýstav, víkendové lezecké preteky a ďalšie sprievodné aktivity.