Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Kultúra

Festival Lodenica privíta na 25. ročníku fanúšikov country hudby

Na archívnej snímke publikum počas koncertu na festivale Lodenica v Piešťanoch. Foto: TASR/Martin Palkovič

Návštevníci Lodenice si okrem hudby môžu vyskúšať aj ďalší ročník behu Lodenica Run.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Festival Lodenica privíta fanúšikov country hudby v rekreačnom areáli Zelená voda v Novom Meste nad Váhom od 31. augusta. Jubilejný 25. ročník obľúbeného podujatia s rodinnou atmosférou ponúkne opäť známe mená na čele s Jaromírom Nohavicom, Věrou Martinovou či skupinou Čechomor. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Organizátori zároveň zverejnili kompletný časový harmonogram vystúpení. Festival Lodenica potrvá tento rok tri dni a bude mať dve pódia. Na hlavnom pódiu Lodenica 25 budú vystupovať interpreti, ktorí festival Lodenica pred rokmi štartovali. Vo štvrtok 31. augusta otvára program na hlavnom pódiu o 16.00 h kapela Texas Band. V zozname viac ako štyroch desiatok účinkujúcich interpretov a skupín si fanúšikovia nájdu Jaromíra Nohavicu, Věru Martinovú, Vojtěcha Nedvěda, skupiny Čechomor, Kamelot, Fleret, Taxmeni, Hrdza, Bukasový masív, Belasí, Slniečko, speváčku Veroniku Rabada či Desmod na čele s Kulym a českú skupinu Mirai. Komorná a alternatívna scéna Lodenice bude na pódiu pri jazere. Tu sa predstavia nielen nádeje, ale aj starší či mladší predstavitelia veľkých, malých alebo klubových scén.

Návštevníci Lodenice si okrem hudby môžu vyskúšať aj ďalší ročník behu Lodenica Run. Beh štartuje v piatok 1. septembra o 10.30 h v areáli Zelená voda a je určený rekreačným bežcom aj profesionálom. Pripravené sú tri kategórie - muži, ženy a deti od osem do 12 rokov. Festivalový program doplnia aj scénky detskej farmy Humanita Bertrama Betaka s ich koníkmi, ktorí tiež patria medzi hviezdy festivalu. Nebudú chýbať atrakcie pre deti, kolotoče či jazdy na koňoch.