Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Festival Nova Rock neďaleko Bratislavy je v plnom prúde

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Už 9. ročník festivalu ponúkne do nedele vystúpenia celkove 69 formácií, vrátane Kiss.

Nickelsdorf 15. júna (TASR) - Vystúpeniami skupín Rammstein a Thirty Seconds To Mars vyvrcholil v piatok večer program prvého dňa festivalu Nova Rock, ktorý sa koná neďaleko Bratislavy v Nickelsdorfe pri rakúsko-maďarských hraniciach.


Úvodu trojdňového podujatia sa v piatok na rozdiel od viacerých predchádzajúcich ročníkov prialo počasie a slnečné lúče sa postarali aj o dobrú náladu návštevníkov, i keď tí stanujúci v miestnom kempingu mali plné ruky so "záchranou obydlí" v miestami prudkom vetri. Prirodzene, v takomto počasí spôsoboval isté problémy aj nárazmi vetra zdvíhaný piesok, oproti predchádzajúcim rokom to však nebolo tak masívne.

Predstavitelia Červeného kríža informovali, že od štvrtkového nultého dňa podujatia ošetrili celkove 539 návštevníkov, 12 z nich putovalo do nemocníc, avšak všetci sú už v poriadku a späť v dejisku festivalu. Väčšinu problémov spôsobili silné slnečné lúče a piesok v očiach fanúšikov rockovej hudby, informovala tlačová agentúra APA.

Už 9. ročník festivalu ponúkne do nedele vystúpenia celkove 69 formácií, vrátane Kiss, Kings Of Leon, Korn, Stereophonics, Him, či Volbeat.