Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Festival Scénická žatva sa uskutoční v októbri v Martine

Na archívnej snímke detská tvorivá dielňa pred Slovenským komorným divadlom ako sprievodná aktivita počas otvorenia 95. ročníka súťaží slovenských divadelných súborov a prehliadka s medzinárodnou účasťou Scénická žatva 2017 v Martine. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na festivale bude ešte viac divadelných predstavení ako po iné roky.

Martin 13. októbra (TASR) – Prehliadka amatérskeho divadla a umeleckého prednesu Scénická žatva sa uskutoční od 21. do 24. októbra v Martine. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra (NOC) Alexandra Žilavá.

"Festival sa môže uskutočniť najmä vďaka ochote Turčianskeho kultúrneho strediska, ktoré malo na tento termín pripravenú divadelnú súťaž Turčianske javisko. Ich aj náš program sme spoločne skĺbili tak, aby sa vošiel do štyroch dní. Nakoniec bude na spoločnom festivale ešte viac divadelných predstavení, ako sme zvyknutí," vysvetlil programový riaditeľ festivalu Matej Moško.

Diváci, ktorí vyhľadávajú komédie, sa podľa Žilavej zabavia na predstaveniach Legenda (Jánošikowa?) a Pisočok. "Fanúšikov vážnejších tém zaujme sobotné predstavenie Dora na motívy Žítkovských bohýň. A pre tých, ktorí majú najradšej slovenskú klasiku, je v programe Ženský zákon od Tajovského či Matka od Júliusa Barča-Ivana," doplnila.
Na archívnej snímke tvorivá dielňa Klaun v hračkárstve s hercom, mímom a klaunom Cirque du soleil Jurajom Benčíkom (vľavo) počas otvorenia 95. ročníka súťaží slovenských divadelných súborov a prehliadka s medzinárodnou účasťou Scénická žatva 2017 v Martine dňa 25. augusta 2017.
Foto: TASR/Erika Ďurčová

Festival sa bude konať podľa aktuálne platného kultúrneho semaforu v režime OTP a v prípade III. stupňa ohrozenia v režime KZ (kompletne zaočkovaní). Program a ďalšie informácie o festivale organizátori postupne zverejnia na www.scenickazatva.eu.

Festival Scénická žatva organizuje NOC, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.