Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Festival Sharpe začína prípravy ďalšieho ročníka

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Do line-upu pribudne aj niekoľko nových, doposiaľ neohlásených hudobných mien.

Bratislava 12. mája (TASR) - Organizátori hudobného festivalu a konferencie Sharpe ohlasujú spustenie príprav ďalšieho ročníka. Do unikátnych priestorov bratislavskej Novej Cvernovky 3. a 4. septembra prinesie jediný slovenský showcasový festival kvalitnú súčasnú hudbu zo Slovenska aj zahraničia v spojení s hudobnou konferenciou. TASR o tom informoval PR manažér Lukáš Karaba.

V rámci hudobného programu dostanú priestor predovšetkým kapely a umelci, ktorí mali vystúpiť minulý rok, no pre zrušený festival z dôvodu opatrení svoje koncerty neodohrali. Organizátorom sa podarilo potvrdiť väčšinu z nich, zo slovenských umelcov sú to Isobutane, Edúv syn, Queer Jane, Raptor Koch, ale tiež britskí Italia 90, český producent HRTL či luxemburská pesničkárka C'est Karma. Do line-upu pribudne aj niekoľko nových, doposiaľ neohlásených hudobných mien. Súčasťou festivalu bude aj projekt Nočná, ktorý sprostredkuje selekciu experimentálnej elektroniky a techna.

Cieľom je priniesť návštevníkovi možnosť objaviť nové a perspektívne, ale aj obľúbené hudobné mená z rôznych krajín sveta naprieč hudobnými žánrami. Napriek pretrvávajúcej epidemiologickej situácii si dali organizátori aj tento rok za cieľ zhmotniť tieto snahy do festivalovej podoby a priniesť návštevníkom autentický a plnohodnotný zážitok, na aký sú zvyknutí z predošlých ročníkov.

„Festival momentálne pripravujeme v plnej kapacite, približne so 40 interpretmi z 23 európskych krajín. Budeme plne rešpektovať všetky protipandemické a hygienické opatrenia, prípadne vymýšľať aj vlastné vylepšenia, keďže bezpečnosť návštevníkov, vystupujúcich a celého nášho organizačného tímu je pre nás prvoradá,” približuje kreatívny riaditeľ festivalu Michal Berezňák.