Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Festival Sziget hlási vypredané, očakáva 400-tisíc návštevníkov

Sziget Foto: Sziget

Okrem bohatého line-upu pripravili organizátori Szigetu na každý deň aj veľké množstvo sprievodných podujatí.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Týždeň pred začiatkom festivalu ohlásili organizátori Szigetu vypredanú kapacitu festivalových permanentiek.

"Jednodňové vstupenky zostávajú ešte v predaji, aj ich predaj je však tento rok rekordne rýchly," TASR informovala slovenská PR manažérka pre festival Sziget Silvia Turnerová. Jednodňové vstupenky sú v predaji oddnes len počas najbližšieho týždňa prostredníctvom www.szigetfestival.sk. Počas 22-ročnej histórie festivalu Budapešť po prvý raz hlási vypredanú kapacitu festivalových pasov. "V snahe zamedziť čiernemu predaju vyhradili ešte 1000 permanentiek, ktoré budú k dispozícii vo festivalových pokladniciach počas festivalu," doplnila.

Károly Gerendai, zakladateľ a hlavný organizátor, priznal, že narastajúci záujem o festival bolo badať počas celého roka: "Veríme, že je to zásluhou dobrého line-upu a vďaka kvalite festivalového servisu počas uplynulých rokov." Na Sziget smeruje viac návštevníkov z celej Európy, Gerendai si myslí, že je to aj vďaka tomu, že maďarská metropola sa v poslednom období stala vyhľadávanou turistickou destináciou. Uplynulé roky organizátori festivalu kladú veľký dôraz na medzinárodnú propagáciu a tvrdá práca v tomto smere ukazuje svoje výsledky.

Gerendai prezradil počty a kapacitu festivalu: "Máme limitovaný počet 45.000 festivalových pasov a denné vstupenky sa predávajú v množstve 25.000 na každý deň. Všetko spolu s médiami, VIP návštevníkmi, servisnými pracovníkmi a štábom sa môže vyšplhať na 85.000 ľudí, čo je počet, ktorý sa bude ešte stále pohodlne a príjemne cítiť vo festivalovom areáli." Zakladateľ a hlavný organizátor festivalu očakáva, že konečný počet návštevníkov počas celotýždňovej non-stop party môže presiahnuť tento rok hranicu 400.000.

Sziget festival sa koná na ostrove v centre Budapešti od 11. do 18. augusta. Medzi účinkujúcimi sú aj Blink-182, Queens of the Stone Age, Deadmau5, Placebo, Imagine Dragons, Skrillex, Lily Allen, Bastille, Korn, Cee Lo Green, Manic Street Preachers, Kelis, The Prodigy, Outkast, Calvin Harris, Klaxons, Madness a mnohí ďalší.