Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Festival Topfest bude prvý júlový víkend na novom mieste

Tomáš „Yxo“ Dohňanský, archívna snímka. Foto: TOPFEST/Pavol Karell

Festival privíta obec Častkovce, ktorá sa nachádza 17 minút od Nového mesta a desať minút od Piešťan.

Bratislava 21. júna (TASR) - Festival Topfest otvorí svoje brány prvý júlový víkend. Fanúšikov privíta 2. a 3. júla v obci Častkovce medzi Piešťanami a Novým Mestom nad Váhom. V areáli jazdiarne Banát bude headlinerom festivalu už tradične česká rocková legenda Kabát. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Po ročnej prestávke sa snažíme ľuďom priniesť skvelú hudbu a veľa zábavy. Tento rok bude Toopfest trochu iný a iba s jedným pódiom. Súčasťou budú rúška, dezinfekcie rúk a limitované kapacity ľudí. A sme pripravení aj na to, že budeme musieť kontrolovať testy alebo očkovacie preukazy. Informácie sa menia každým dňom, preto prosíme fanúšikov, aby boli trpezliví a počítali s možnými zmenami,“ vysvetľuje organizátor festivalu.

V tomto ročníku sa festival zameral na slovenskú a českú tvorbu. Tradične na ňom nemôže chýbať rocková stálica Kabát. „Zahráme náš klasický festivalový set, ktorý je takým prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa na slovenských fanúšikov,“ hovorí Josef Vojtek z kapely.

Okrem skupiny Kabát sa predstavia na festivale slovenské kapely Hex, Horkýže Slíže, Billy Barman, Smola a Hrušky, Zóna A, Heľenine oči, No Control či punková skupina Konflikt, ktorá je na scéne už 30 rokov.

„Koncertovanie nám veľmi chýbalo a tešíme sa, to je jasné. Aktuálne máme aj nový singel Všetky skladby sveta, je pomerne úspešný na YouTube, tešíme sa aj na jeho živé prevedenie. Samozrejme, zahráme aj hitovky Ráno, Ružová záhrada, Ďakujeme vám, Úspešne zapojení, Špinavé objatie či Spomienky na budúcnosť,“ uviedol líder kapely Inekafe Vratko Rohoň.

Topfest sa bude konať na novom mieste. Festival privíta obec Častkovce, ktorá sa nachádza 17 minút od Nového mesta a desať minút od Piešťan. Na návštevníkov čakajú zábavné hry, olympiáda, kolotoče aj vodné športy. Nebudú chýbať všetky kaviarenské a reštauračné služby i parkovisko. Obmedzenia pre návštevníkov sú ako vždy, kontrola batožiny s cieľom zníženia prenesenia zakázaných vecí.