Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Festival umení Konfrontácie ponúka sériu koncertov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Úvodným podujatím festivalu bude výstava s názvom Insight/Vhľad/Betekintés. Tvorí ju výber z tvorby výtvarníka Bélu Ferdicsa.

Nitra 14. novembra (TASR) - V pondelok popoludní sa v nitrianskej synagóge začína 19. ročník festivalu umení Konfrontácie. Ako informovali organizátori, séria koncertov spojená s výtvarnou výstavou potrvá do 18. novembra.

Úvodným podujatím festivalu bude výstava s názvom Insight/Vhľad/Betekintés. Tvorí ju výber z tvorby výtvarníka Bélu Ferdicsa. "Hneď po vernisáži nasleduje koncert klaviristky Zuzany Manera Biščákovej, violončelistu Andreja Gála a klarinetistu Jozefa Eliáša," uviedli organizátori.

V nasledujúci deň sa nitrianskemu publiku predstaví flautistka Katarína Turčinová a klaviristka Karin Remencová. Na koncerte 16. novembra vystúpi dvojica gitaristov Martin Krajčo a Ondrej Veselý spolu s violončelistom Jozefom Luptákom. "Vo štvrtok 17. novembra sa prostredníctvom umenia flautistky Marcely Lechtovej a organistu Mareka Štrbáka pomyselne presunieme do starších historických období. Záver festivalu bude 18. novembra patriť huslistovi Jarolímovi Emanuelovi Ružičkovi a klaviristke Dane Šašinovej Satury," doplnili organizátori.