Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Kultúra

Festival Uprising pritiahol na Zlaté piesky opäť tisícky ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Počas dvoch dní si môžu návštevníci vychutnať takmer 100 vynikajúcich živých vystúpení umelcov z celého sveta a takmer každého žánru.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Bratislavské Zlaté piesky sa stali opäť miestom stretnutia fanúšikov reggae hudby, hip-hopu, elektroniky aj ďalších žánrov. Šestnásty ročník festivalu Uprising prilákal tisícky návštevníkov zo Slovenska aj zahraničia. Festivalu praje aj počasie.

Otvárací piatkový (25. 8.) program priniesol na hlavnom pódiu vystúpenie známeho jamajského speváka Barringtona Levyho, francúzskej úderky L'Entourloop s hosťami, krstného otca grime music Dizzee Rascala či anglickej formácie Asian Dub Foundation.

Sobotný program ponúkne vystúpenie hviezdy elektro swingu Marcusa Fueredera známeho pod umeleckým menom Parov Stelar. Jeho skladby a videá majú stovky miliónov vypočutí a videní. Jeho hudobný štýl a prístup k hudobnej produkcii ho preslávili nielen na elektronickej hudobnej scéne, ale i vo svete filmu, televízie a reklamy. Predstavia sa aj legendárna roots reggae kapela Steel Pulse, The Cimarons či svetovo uznávaný hitmaker Anthony B. Na svoje si prídu aj fanúšikovia elektronickej hudby a drum&bassu.

Uprising festival na Zlaté piesky prinesie aj v sobotu mená z domácej českej a slovenskej scény. Vystúpi kapela Para, výnimočne sa spolu v pôvodnej zostave na pódiu objaví aj legendárna hip-hopová skupina A.M.O., nebude chýbať ani stálica festivalu Medial Banana a mnoho ďalších.

Počas dvoch dní si môžu návštevníci vychutnať takmer 100 vynikajúcich živých vystúpení umelcov z celého sveta a takmer každého žánru. Popri bohatej hudobnej nádielke je pripravený aj pestrý sprievodný program. Najväčšou novinkou 16. ročníka festivalu je hudobná zóna priamo na pláži aj s U-rampou pre skejterov s dvojdňovým Uprising Sk8 Cup, grafiti umelcov a ich streetart.