Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Festival Vrbovské vetry ponúka týždeň hudby a zábavy

Celotýždňový program zábavy spojenej s recesiou sa začína 9. júla. Okrem tradičného humoru bratov Jobusovcov sa uskutočnia preteky Formule Nula, kde sa pilot nachádza mimo kokpitu vozidla.

Bratislava 18. júna (TASR) – Vrbové pri Piešťanoch sa pripravuje na VI. ročník netradičného hudobno-recesistického multimediálneho festivalu Vrbovské vetry, ktoré sa uskutočnia v dňoch 9. až 14. júla. Opäť ponúkne známe mená slovenskej a českej rockovej a nezávislej scény, letné kino či divadlo a bude sa niesť v duchu humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak.

Celotýždňový program sa začína v pondelok 9. júla koncertom speváčky Katky Koščovej, letné kino kino Bažant kinematograf premietne film Cigáň. Kinematograf bude premietať každý večer, na programe sú snímky Czech Made Man, Perfect Days či Dom. Pred samotným premietaním sú pripravené besedy, jedným z hostí bude aj kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák.

V sobotu 14. júla sa uskutoční hlavný festivalový večer, na ktorom sa predstavia skupiny Banjo Band Ivana Mládka, Srečna Mladina zo Slovinska, spoločné vystúpenie Michaela Kocába s Karpatskými chrbátmi, s ktorými nahral aj niekoľko spoločných piesní na ich nový album Veget, festivalové klasiky ako Vrbovskí víťazi, Slobodná Európa či Chiki liki tu-a, ale aj balkánska dychovka Balkansambel, skupina Vetroplach, Vladimír Merta a Dano Heriban. Vrboovské vetry, to je aj recesia a zábava, v rámci ktorej sa uskutočnia preteky Formule Nula, kde sa pilot nachádza mimo kokpitu vozidla, napriek tomu však musí mať prilbu a tým je zaručená jeho úplná bezpečnosť, dostihy Veľká Vrbovská na úplne nových, pevnejších a bezpečnejších hojdacích koňoch, výprava do stredu sveta a vesmíru spojená s prednáškou samotného minerála multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa.

Celé podujatie končí v nedeľu 15. júla Upratékou. Na festivale bude k dispozícii stanové mestečko priamo v areáli a k nemu aj dostatočný počet parkovacích miest zdarma. Veľkou výhodou festivalového areálu na vrbovskom štadióne je asfaltový povrch a možnosť presunu všetkých návštevníkov pod krytú tribúnu v prípade búrky.