Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Festival Wilsonic má náhradnú klubovú verziu s My Bloody Valentine

V sobotu 8. júna sa v industriálnych priestoroch Refinery Gallery v areáli Slovnaftu, na dvoch pódiách predvedie časť pôvodného festivalového programu.

Bratislava 6. júna (TASR) – Festival Wilsonic sa uskutoční v náhradnej verzii, už túto sobotu 8. júna sa fanúšikovia elektronickej hudby zídu v bratislavskej Refinery Gallery. Headlinermi náhradnej jednodňovej klubovej verzie budú dánsky Trentemoller s kapelou a írski My Bloody Valentine.

Pôvodný festival sa mal uskutočniť 7. a 8. júna v priestoroch areálu Divoká Voda Čunovo. Po zverejnení informácie o zrušení festivalu sa na sociálnych sieťach zdvihla silná vlna ohlasov od fanúšikov, ktorí podporujú festival a prosili o usporiadanie aspoň jednodňovej verzie. „Aj vďaka tejto podpore a podpore zo strany našich partnerov sa napokon uskutoční náhradná, klubová verzia festivalu,” uviedol zakladateľ festivalu Tibor Holoda.

V sobotu 8. júna sa v industriálnych priestoroch Refinery Gallery v areáli Slovnaftu, na dvoch pódiách predvedie časť pôvodného festivalového programu. Vystúpia dánsky producent Trentemoller s kapelou a írske shoegazeové legendy My Bloody Valentine. Doplní ich desiatka vybraných predstaviteľov kvalitnej slovenskej elektroniky – Nvmeri, Ink Midget, Pjoni, Isobutane, Triple Sun, Stroon, Bad Mojo či dídžeji Junior, Rafo a Pure. Všetky druhy lístkov na festival, zakúpené v predpredaji, sú zároveň platné aj ako vstupenky na podujatie v Refinery Gallery. Pre tých, ktorí sa z akýchkoľvek dôvodov nechcú alebo nemôžu zúčastniť náhradného podujatia, sú na stránke festivalu wilsonic.sk uvedené podrobné informácie o postupe vrátenia peňazí za zakúpené vstupenky.

Wilsonic je medzinárodný hudobný festival, ktorý prezentuje aktuálne trendy nielen z oblasti elektronickej hudby. Wilsonic je urbánnou oslavou elegantne spájajúcou svet koncertov s atmosférou klubov a tanečných párty už od roku 2000. TASR informovala PR manažérka festivalu Michaela Ivaničová.