Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Kultúra

Festival World Music Bratislava pomôže talentom naštartovať kariéru

Ilustračné foto World Music Festival Bratislava. Foto: worldmusicfestival.sk

Okrem hudobno-tanečného programu bude novinkou aj odborná konferencia, ktorá sa bude venovať aj tradičnej slovenskej muzike. Zahraniční odborníci poradia, ako sa presadiť na medzinárodnej scéne.

Bratislava 7. septembra 2016 (Teraz.sk) – Slovenské hlavné mesto rozprúdi 9. - 10. septembra Word Music Festival Bratislava. Okrem tých najlepších slovenských skupín sa počas sobotňajšieho galavečeru v Ateliéri Babylon predvedú špičkoví svetoví hudobníci ako Zohar Fresco z Izraela, Kevin Seddiki a Bijan Chemirani.

Súčasťou podujatia budú aj rôzne sprievodné akcie v uliciach hlavného mesta. Vo Véčku budú prebiehať tanečné a hudobné workshopy, konať sa budú aj verejné diskusie zakončené afterparty v KC Dunaj.




Pre verejnosť je po prvýkrát pripravená konferencia na tému Slovensko a world music. Zahraniční prednášajúci sa však v mestskej knižnici na Klariskej ulici nebudú venovať len svetovej hudbe. Témou bude aj tradičná muzika slovenskej, rómskej a židovskej kultúry. V piatok aj v sobotu v čase od 10:00 do 14:00 hodiny budú formou svojich príspevokov a prezentácií poskytovať cenné rady a skúsenosti slovenským hudobníkom, manažérom kapiel a všetkým ďalším záujemcom. Dozvedia sa, ako naštartovať kariéru na medzinárodnej úrovni a ako sa presadiť na hudobnej scéne. Vstup je voľný, stačí sa len zaregistrovať na portáli www.worldmusicfestival.sk.



Na svoje si prídu aj najmladší nadšenci hudby, pre deti je totiž pripravený špeciálny program.

Koncerty slovenských skupín ako Trojka Zuzany Homolovej, Rusín Čendeš Orchestra, Mojše Band, Balkansambel či La3No Cubano sa budú konať na Hlavnom námestí zdarma.