Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Festivalu Topfest 2022 neprialo počasie, Team ani Lucie nevystúpili

Ilustračná snímka. Foto: TOPFEST

Náplasťou na zrušené vystúpenia bolo už po polnoci vystúpenie punkovej skupiny Konflikt.

Častkovce 3. júla (TASR) – Na veľký koncertný areál sa tento víkend premenila jazdiareň Banát v obci Častkovce, ktorá v piatok 1. júla privítala fanúšikov 29. ročníka festivalu Topfest.

Náročná úloha utvorenia festivalu pripadla folk-rockovej formácii Hrdza. Ani slnečná páľava neodradila početnú skupinu fanúšikov, aby si spolu s Prešovčanmi zaspievali a zatancovali pri známych pesničkách Taká sa mi páči, Slovensko moje, Štefan, Keď som išiel do lesa na drevo, Veru mi je dobre, Zábava, Košieľočka či Mám ja orech.

Také pekné leto sme už dávno nemali, pripravili sme nový program, od januára sme poctivo cvičili, máme už pripravený nový album, ktorý vydáme na jeseň. Dopyt po koncertoch je veľký, dva roky všetko stálo, tak to teraz chcú všetci dobehnúť,“ povedal pre TASR líder Hrdze Slavo Gibarti.
Skupina Gladiator - v popredí spevák Miko Hladký.
Foto: Leada photostudio

K výbornej festivalovej atmosfére prispela skupina Gladiator. Skúsení harcovníci, ktorí sú na scéne už viac ako 30 rokov, majú hitov na rozdávanie, nechýbali Nemôžem dýchať, Kúpim si pekný deň, Hlavu maj hore, Nechcem o teba prísť, Keď sa láska podarí, Pesnička o Medulienke, Bonboniéra, novinka Štíty hôr a na záver hádam najväčší hit Láska.

Máme naozaj plný program, plné leto koncertov, čomu sa veľmi tešíme, počasie vychádza, aj keď je to trocha až nad rámec, tie horúčavy dajú zabrať, ale tešíme sa. Je lepšie, keď je dobre teplo, ľudia sa bavia a užívajú si leto s hudbou. Môžeme zostaviť taký program, že môžeme vyberať pesničky, v každom prípade chceme prezentovať aj naše nové veci, budeme hrať aj novú pesničku Štíty hôr,“ uviedol pre TASR líder skupiny Miko Hladký.

Gladiatorov striedali Kollárovci, po nich prišiel na pódium Peter Nagy so skupinou Indigo. Prvým a ako sa neskôr ukázalo aj posledným headlinerom večera prvého dňa bol práve Peter Nagy. Po ňom sa už pripravovala skupina Team s Pavlom Haberom, keď sa nad areálom strhla silná víchrica. Festival bol na viac ako tri hodiny prerušený, Team a ani ďalšie legenda Lucie sa na pódium nedostali. Slabou náplasťou na zrušené vystúpenia bolo už po polnoci vystúpenie punkovej skupiny Konflikt.