Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Fiedlerski vydáva novinku Growing up

Snímka z klipu. Foto: YouTube.com

V piesni Growing up vzniklo unikátne zoskupenie umelcov, ktorí reprezentujú mladú sviežu vlnu, tá prináša nové hudobné zážitky.

Bratislava 17. mája (TASR) - Jeden z najúspešnejších producentov v susednej Českej republike Fiedlerski vydáva song Growing up, ku ktorému si prizval vychádzajúce hviezdy európskej hudobnej scény, mladého holandského speváka a skladateľa Remmeho a poľskú reprezentantku na Eurovízii Alicju. So singlom Growing up tak definitívne prekračuje hranice Česka a vo videoklipe od režiséra Ondřeje Kudyna prvýkrát odkrýva svoju masku. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.



Fiedlerski, teda Ondřej Fiedler, odštartoval pred rokom sólovú kariéru a momentálne je v období po vydaní debutového EP ID 2.21.92. To spolu s megahitom Pápá dosiahlo na Spotify viac ako 2,5 milióna streamov.

„Song je o mladosti, napísali sme ho v dobe hlbokého covidu cez Zoom, išlo to pomerne dosť rýchlo, Remme je skvelý spevák,” hovorí Fiedlerski a pochvaľuje si spoluprácu s Remmem, ktorý prišiel na natáčanie klipu do Prahy. Inak skladba vznikala viac menej dištančne. Fiedlerski spolu s Remmeho producentom Isom Azierom singel napísali v Prahe, sám Remme v Holansku a Alicja ho dotočila v Poľsku.

V piesni Growing up vzniklo unikátne zoskupenie umelcov, ktorí reprezentujú mladú sviežu vlnu, tá prináša nové hudobné zážitky. Remme je 22-ročný spevák z Holandska. Nedávno zaznamenal veľký úspech v českých rádiách s piesňou Lose Touch, kde sa niekoľko mesiacov držal na popredných priečkach v hranosti. Remmeho nahrávky vydáva label Vertigo a ten spadá pod nemecký Universal Music. Alicja je vychádzajúcou hviezdou Poľska. Svoju krajinu reprezentovala na Eurovízii, vyhrala tiež súťaž The Voice.

Videoklipu sa ujal opäť dvorný režisér a kameraman Ondřej Kudyn, ktorý sa rozhodol pre čiernobiely retro look, ten posunul vizuál o level vyššie a pozdvihol tému singla. „Videoklip sme natáčali v Prahe a Poľsku. V tejto dobe bolo celkom zaujímavé to usporiadať tak, aby všetko dopadlo dobre, ale nakoniec som z výsledku nadšený,” dodáva Fiedlerski.