Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Filharmónia pozýva na komorný koncert v Malej sále opäť s návštevníkmi

Slovenský filharmonický zbor. (Ilustračná snímka) Foto: TASR/Pavel Neubauer

Koncert so začiatkom o 19.00 h je v režime OP. V pokladnici SF aj pri vstupe na koncert sa návštevník musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19.

Bratislava 17. januára (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) pozýva na komorný koncert v Malej sále opäť s návštevníkmi. V rámci cyklu Hudobná mozaika sa v utorok 18. januára predstavia dvaja poprední slovenskí interpreti - flautistka Ivica Gabrišová a klavirista Maroš Klátik. "Program večera je zostavený zo sonát pre flautu a klavír viacerých autorov," informovala TASR tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Spresnila, že na úvod koncertu zaznie Flautová sonáta gruzínskeho skladateľa Otara Taktakishviliho, autora niekoľkých opier, symfónií, klavírnych, husľových a violončelových koncertov. "Skomponoval ju v roku 1968," dodala Tolstova k dielu, ktoré vystrieda Flautová sonáta Bohuslava Martinů.

"Český progresívny skladateľ prvej polovice 20. storočia Erwin Schulhoff je autorom podmanivej Flautovej sonáty s prvkami ľudovej hudby, impresionizmu i jazzu, ktorá bude nasledovať," priblížila Tolstova s tým, že na záver komorného koncertu zaznie expresívna Sonáta pre flautu a klavír D dur, op. 94 Sergeja Prokofieva. "Preslávila sa vo verzii pre husle a klavír. Skladateľ ju vytvoril na návrh Davida Oistracha," uzavrela Tolstova.

Koncert so začiatkom o 19.00 h je v režime OP. V pokladnici SF aj pri vstupe na koncert sa návštevník musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19.