Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Film a album Meky bude online, vychádza na DVD aj v exkluzívnom boxe

Na archívnej snímke spevák a hudobník Miroslav Žbirka. Foto: TASR - Dano Veselský

Film Meky bol dostupný online aj vo Veľkej Británii.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Miro Žbirka myslí na fanúšikov aj v týchto neľahkých časoch a má pre nich samé príjemné správy. Dokumentárny film režiséra Šimona Šafránka Meky bude od 2. decembra už aj na Slovensku legálne dostupný online. V čase, keď sú kiná zatvorené alebo len polootvorené, tak prichádza jedinečná možnosť, ako si cez oficiálne platformy stiahnuť alebo vidieť tento divákmi navštevovaný a odborníkmi oceňovaný film. V ten istý deň vychádza Meky aj na DVD, ktoré okrem filmu prináša aj špeciálny bonus. Tým je doteraz nezverejnený rozhovor syna Davida Žbirku o Mekym. TASR o tom informoval PR manažér Rado Mešša.

Film Meky bol dostupný online aj vo Veľkej Británii. Anglická premiéra prebehla 12. novembra v rámci akcie Made in Prague Festival spolu s online debatou s režisérom a hlavným aktérom filmu.

Ďalšou špeciálnou správou je, že nedávno vydaný 3CD výber The Best of Miro Žbirka s remastrovaným zvukom zo štúdia Abbey Road v Londýne dostane aj vinylovú podobu. V limitovanej edícii 300 kusov vydáva 4. decembra Universal Music špeciálny, číslovaný a podpísaný Deluxe Vinyl Box. Bude obsahovať 6LP platní, podpis kartu, signovaný notový záznam skladby Slovenská a gitarové brnkadlo Meky.

Slovenské koncerty Cinema Acoustic Tour sú z októbra preložené na nové termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti a nemenia sa ani miesta koncertov. Uskutočnia sa v historických kinách, 26. januára v Prešove, deň na to v Martine a 28. januára v Bratislave. Bratislavský koncert je už vypredaný.

Film Meky bude od 2. decembra online na https://dafilms.sk na iTunes a Google Play bude dostupný od 16. decembra.