Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Záujemcovia môžu prihlasovať filmy na 15. ročník Fest Anča

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Prihlášky zaregistrované v období medzi 1. a 31. januárom 2022 (tzv. late deadline) budú spoplatnené registračným poplatkom.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Medzinárodný festival animácie Fest Anča otvoril tento týždeň prihlasovanie filmov na svoj 15. ročník. Prihlášky prijíma v kategóriách krátky animovaný film, animovaný videoklip, animovaný film pre deti a študentský film. TASR o tom informoval za organizátorov festivalu Jakub Spevák.

Dodal, že prihlasovanie sa uskutočňuje cez službu Film Freeway. Proces prihlasovania je bezplatný do 31. decembra. Prihlášky zaregistrované v období medzi 1. a 31. januárom 2022 (tzv. late deadline) budú spoplatnené registračným poplatkom.

Fest Anča 2022 bude v Žiline v Novej synagóge a v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie od 29. júna do 30. júla 2022. Registrácia je otvorená do 31. januára 2022. "Akceptujeme len krátke animované filmy a videoklipy vyrobené po 1. januári 2020 a prihlásené s anglickými titulkami," odkazujú tvorcom organizátori jediného slovenského multimediálneho festivalu zameraného na animovaný film primárne pre dospelého diváka.