Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Marián Geišberg sa na Revival pripravoval na chalupe

Herec Marián Geišberg Foto: TASR/Michal Svítok

Nová česká hudobná komédia Revival oficiálne vstúpi do slovenských kín 18. júla.

Bratislava 16. júla (TASR) - Do slovenských kín mieri nová česká hudobná komédia Revival. Po svetovej premiére na MFF Karlove Vary, kde získala Cenu divákov za najobľúbenejší film festivalu, novinku z dielne režisérky Alice Nellis dnes uvidia v slovenskej premiére návštevníci bratislavskej Magio pláže v rámci projektu Bažant kinematograf. "Dostala som zadanie od pána producenta Ruda Biermanna, či by som nechcela napísať film o kapele, ktorá sa dá po rokoch dokopy," uviedla na tlačovej konferencii pred slávnostnou premiérou Alice Nellis ku genéze komédie, ktorú tento rok na karlovarskom festivale označili kritici za jeden z najsympatickejších filmových zážitkov.

"Každý slušný mladý muž na prelome 60. a 70. rokov mal kapelu. Všetci mali kapelu, takže nebolo treba ďaleko chodiť k inšpiráciám. Na ten film som sa pripravoval na chalupe, s kravami som si spieval," konštatoval s úsmevom Marián Geišberg, ktorý vo filme stvárnil jednu z hlavných úloh. Režisérka snímky bola s jeho hereckým výkonom spokojná, dokonca ho označila za česko-slovenského Micka Jaggera. "Marián v sebe má energiu človeka, ktorý pôjde vždy na doraz a to sa mi páčilo. To nie je človek, ktorý sa šetrí alebo sa hanbí alebo intelektuál, ktorý priveľa premýšľa predtým, kým niečo urobí. Okrem toho, je v ňom čosi priame," zhodnotila pre TASR kvality slovenského herca Alice Nellis.

Komédia nabitá vtipnými situáciami a výbornou rockovou hudbou rozpráva o štvorici starnúcich rockerov, ktorí sa snažia o veľkolepý comeback po 40 rokoch. Okrem Mariána Geišberga v úlohe frontmena kedysi slávnej kapely Smoke, sa hudobných nástrojov chopili aj Bolek Polívka, Karel Heřmánek a Miroslav Krobot. Generáciu súčasných muzikantov zastupuje dievčenský idol Vojto Dyk. Ich ženské náprotivky stvárňuje mladá herecká nádej Genoveva Boková, Zuzana Bydžovská a ďalšia Slovenka v tíme Jana Hubinská.

Na snímke zľava herci Richard Genzer, Marián Geišberg, režisérka Alice Nellis a kameraman Matěj Cibulka
Foto: TASR/Michal Svítok
Prvú väčšiu úlohu získal v snímke Revival Richard Genzer. Herec, moderátor a komik známy z českej Partičky či zábavného televízneho programu Tele Tele si zahral manažéra kapely starnúcich rockerov. "Alica ma oslovila a ja som do toho išiel, pretože talent neschováš," zavtipkoval Genzer a ďalej popísal svoju zápornú rolu: "Ľudia sú svine a chodia okolo nás, takže hrám beštiu s ľudskou tvárou, je to niečo ako novodobý komunista - hajzel, ale s ľudskou tvárou."

Alice Nellis, ktorá naposledy zožala úspech s komédiou Perfect days, svoj nový film nielen režírovala, ale je aj autorkou scenára. Počas nakrúcania bola vo vysokom štádiu tehotenstva, čo je v histórii kinematografie ojedinelá situácia. "So mnou točil môj spolurežisér František. Bol statočný a dodnes keď počuje hudbu, je veľmi spokojný. Keď som strihala, bol tak dobrý, že ma ešte poslednú scénu nechal dostrihať a až potom som išla do nemocnice," dodala odvážna režisérka, ktorá spolu s novým filmom priviedla na svet i syna Františka.

Revival oficiálne vstúpi do slovenských kín vo štvrtok 18. júla. Distribútorom filmu je spoločnosť Garfield Film.