Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Film Sviňa prepísal ďalší rekord, 20. februára bude mať premiéru v ČR

Na snímke spisovateľ a autor námetu Arpád Soltész pred slávnostnou premiérou slovenského filmu Sviňa v Bratislave 4. februára 2020. FOTO TASR - Dano Veselský Foto: TASR

Príbeh mafiána Wagnera pohybujúceho sa vo svete najvyššej politiky bude mať premiéru aj v Českej republike - od 20. februára.

Bratislava 18. februára (TASR) - Slovenský film Sviňa si udržiava divácky záujem. Druhý víkend priniesol politickému thrilleru, ktorému patrí post najúspešnejšej slovenskej filmovej novinky, 79.401 divákov. "Urobil rekord s najlepším druhým víkendom v histórii spomedzi všetkých filmov uvádzaných v slovenských kinách," informovala TASR PR manažérka filmu Perla Žinčíková.

Ako ďalej uviedla, návštevnosť Svine za druhý víkend prekonala aj úspechy snímok Trhlina, Čiara, Únos, ale aj Avengers: Endgame či Bohemian Rhapsody. Celkovo si film Mariany Čengel Solčanskej a Rudolfa Biermanna pozrelo 226.862 divákov.

Ponuku v kinách rozšírila tento týždeň aj verzia Svine s maďarskými titulkami. Príbeh mafiána Wagnera pohybujúceho sa vo svete najvyššej politiky bude mať premiéru aj v Českej republike - od 20. februára. "Nakrútili sme univerzálne platný film o boji dobra a zla a verím, že tomuto odkazu porozumie aj divák v Česku," komentovala českú kinodistribúciu snímky Čengel Solčanská.

Okrem Jozefa Vajdu v titulnej postave mafiána Wagnera sa v ďalších úlohách divákom predstavia Diana Mórová, Marko Igonda, Gabriela Marcinková, Daniel Heriban a mladí herci Dana Droppová, Petra Dubayová, Mária Schumerová a Andrej Remeník.