Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Film: Tvorcovia gangsterky Čierne na bielom koni zverejnili trailer

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Snímka prinesie príbeh hrdinov z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Tvorcovia nového slovenského filmu Čierne na bielom koni zverejnili trailer. Režisérom gangsterky ozvláštnenej prívlastkom romantická je Rasťo Boroš. Ako TASR informoval Peter Gašparík, PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film, do kín príde 13. októbra.

Snímka prinesie príbeh hrdinov z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Film vyrozpráva osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: "Stačí podpísať!" "O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti ani, keď zomrie posledná nádej. Veď ak ide o lásku, trochu bolieť to musí. Najmä ak ide o lásku k peniazom," dodáva Gašparík.

Na čele filmových dobrodruhov, ktorí sa zahrávajú s peniazmi a komplikujú si spokojný život láskou, sú Bandy Koháry (Milan Ondrík) a Lučáno Ármin Wámbéry (Attila Mokos). Spolu s naivným Zsoltim Bófantim (Tomáš Mischura) pre túžbu po šťastí čoraz viac narážajú na nepísané pravidlá malomestského organizovaného zločinu. "A možno by to so cťou ustáli, keby práve do Lučenca nezavítala aj dvojica dravých finančných žralokov z Brna Vincenc Draxl a Silvestr Sonntag," predstavuje distribučná spoločnosť postavy, ktoré stvárňujú českí herci Petr Vaněk a Tomáš Jeřábek. Do Rimavskej Soboty síce prišli na rutinnú pracovnú cestu, ale veľmi rýchlo pochopia, že to rozhodne nie je finančné centrum Londýna.

Diváci sa stretnú aj s obávaným pánom Lučenca Šanim Patakim (Zoltán Mucsi), v slovenskej gangsterke nechýbajú ani osudové ženy. Hlavných hrdinov možno zachráni láska k Csille alias Katone Kitty (Rebeka Poláková) najkrajšej kočke v celom Lučenci, a k anjelsky nevinnej Janke (Jana Kovalčíková), ktorá sa naučila, že s chlapmi treba mať svätú trpezlivosť.

Film plný svojrázneho humoru a nečakaných dejových zvratov predstavil jeho scenárista, režisér a producent Boroš (Stanko, seriály 1890 a Labyrint) na Letnom filmovom festivale 4 živly v Banskej Štiavnici, kde si vyslúžil aplauz od naplneného publika miestneho amfiteátra. "Slovensko bude reprezentovať aj na viacerých festivaloch po celom svete," dodal Gašparík.