Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

KOMÉDIA STRIEDAVKA: Tvorcovia zverejnili prvé zábery

Snímka z teaseru k filmu Striedavka. Foto: Youtube BONTONFILM SK

Striedavku nakrúcali minulú jeseň, režisér Petr Nikolaev v tom čase uviedol, že ide o komédiu, ale tvorcovia v nej chceli zachytiť rozličné emócie.

Bratislava 10. júna (TASR) - Tvorcovia česko-slovenskej komédie Striedavka zverejnili prvé zábery. Nový film režiséra Petra Nikolaeva o tom, ako to dopadne, keď sa z malej rodiny stane veľká, príde do slovenskej kinodistribúcie 28. júla. V hlavných úlohách bývalých aj súčasných partnerov sa predstavia Martin Hofmann, Kristína Svarinská, Jitka Čvančarová, Anna Polívková a Jiří Vyorálek.

"Spoločne sa musia postarať o všetky deti z predchádzajúcich aj súčasných manželstiev a tiež o bláznivú babku jednej z postáv v podaní Evy Holubovej," približuje snímku distribučná spoločnosť Bontonfilm s tým, že ďalšou úlohou pre všetkých zúčastnených je nájsť nového chlapa postave Anny Polívkovej. Tá v procese partnerského "striedania" ostala "na ocot".



Film sa s humorom a nadhľadom pozerá na fenomén striedavej starostlivosti o deti. "Je o tom, ako prežiť súčasných aj predošlých partnerov, všetky deti, či už sú vaše alebo nie, o tom, ako sa v tom nestratiť a udržať si zdravý rozum," opisuje snímku Martin Hofmann. V komédii stvárňuje profesora telocviku Honzu, do ktorého sa Zuzana (Kristína Svarinská) zamilovala ako študentka na univerzite. Honza však bol vtedy ženatý s Adélou (Jitka Čvančarová), s ktorou má deti Adama a Viléma. Honza sa teda rozviedol a Adéla si našla Roberta (Jiří Vyorálek), ktorý sa pre ňu rozviedol s Katkou (Anna Polívková), s ktorou má dcéry Júliu a Báru. Zuzana nemá deti, až teraz jedno čaká s Honzom a okrem toho sa stará o svoju babku (Eva Holubová), ktorá začína trpieť demenciou. Všetci musia spolu vychádzať, chodiť do školy, do práce, k zubárovi, na krúžky, na tréningy, mať čo jesť a nezblázniť sa z toho.

Striedavku nakrúcali minulú jeseň, režisér Petr Nikolaev v tom čase uviedol, že ide o komédiu, ale tvorcovia v nej chceli zachytiť rozličné emócie. "Nemala by to byť len zábava za každú cenu. Svojou náladou by sa film mal podobať napríklad snímke Báječná léta pod psa," dodal Nikolaev s narážkou na svoj predchádzajúci úspešný film. Režisér verí, že príbeh nového filmu bude divákom blízky, či už striedavú starostlivosť zažívajú na vlastnej koži, alebo majú na starosti len jednu rodinu, prípadne iba vzťah so svojím partnerom.